Watervisie 2021 in het teken van de waarde van water

• 11 februari 2021, 13.00 tot 15.15 uur
• Live Talkshows vanuit de Oranjerie, Paleis Soestdijk
• Met voorprogramma van 9.45 tot 12.10 uur

In de transitie naar een duurzame en circulaire industrie spelen industrie- en afvalwater een belangrijke rol. Steeds meer partijen weten de bron van energie en grondstoffen te ontginnen. Tijdens Watervisie 2021 discussiëren we via live online talkshows over de huidige en toekomstige (on)mogelijkheden van water mining. Maar ook over de waarde van water als grondstof, energiedrager en koelmiddel.

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds meer zichtbaar. Als reactie hierop passen overheden hun beleid aan en nemen bedrijven duurzaamheid steeds explicieter op in hun strategische doelen. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen, verduurzamen bedrijven hun energievoorziening en sluiten ze de industriële grondstoffenkringloop. Water heeft in deze strategie, als grondstof en medium, nog meer waarde.Met tafelgasten uit de procesindustrie, industriewaterexperts en beleidsmakers belooft Watervisie 2021 spectaculairder dan ooit te worden.

Live Talkshows vanuit Oranjerie Paleis Soestdijk

Dit jaar zenden we live uit vanuit de Oranjerie van Paleis Soestdijk. Het Watervisie Congres is een co-productie van Industrielinqs, Evides Industriewater, VEMW en Paleis Soestdijk. In twee talkshows bespreken we het heden en de toekomst van onder andere water mining.

Het landgoed van Paleis Soestdijk wordt de komende jaren gerestaureerd en gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming als onafhankelijk podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse maak-en kennisindustrie. Op interactieve wijze wordt in het paleis en het omringende park het beste van het beste dat ons land te bieden heeft gepresenteerd. Daarbij zoomt men in op de thema’s waarmee wij Nederlanders wereldwijd grote impact hebben: voeding, energie, gezondheid en water.

Anne Schaepman, Adjunct directeur Paleis Soestdijk I Made by Holland: ‘Wij zijn er trots op dat Paleis Soestdijk I Made by Holland een podium biedt voor de waterinnovators van Nederland en verwachten dat de locatie zeker zal bijdragen aan een geweldig congres.’

Netwerkapp

U kunt online actief meediscussiëren. Bovendien biedt de NetwerkApp voldoende mogelijkheden om na te praten over de congresthema’s of met elkaar in contact te komen tijdens een virtuele borrel.

Programma

Voorprogramma
9.45 – 10.10 uur Waterschap Brabantse Delta: De Waarde van Rioolwater met Etteke Wypkema (Brabantse Delta) Jan-Willem Mulder (Evides Industriewater)
10.15 – 11.10 uur IV-Water: De Waarde van de Waterbalans met Jelle Hannema (Vitens), Peter van der Heijden (FrieslandCampina) Duska Disselhoff (AquaVest), Paul Kloet (IV-Water)
11.15 – 12.10 uur Water Alliance: De Waarde van Waterinnovatie Debat met de kandidaat Water Innovators of the Year en André Mepschen (Water Alliance)

12.10 – 12.50 uur Pauze

Hoofdprogramma
13.00 – 13.05 uur Opening Watervisie 2021 door Wim Raaijen met sidekick Anne Schaepman van Paleis Soestdijk
13.05 – 13.45 uur Live Talkshow over de huidige waarde van water voor de industrie met Peter Smit (Provincie Noord-Brabant), Hans Geijselaers (Sitech)
13.50 – 14.20 uur Pitches Waterinnovator of the Year 2021 Wafilin (DuCam), Mezt (elektrodialyse) en VSGM (Mid Mix)
14.25 – 15.05 uur Live Talkshow over de waarde van water in de toekomst met Patricia Osseweijer (Water Mining), Jan Robert Huisman (Evides Industriewater), Spreker BASF
15.05 – 15.15 uur Bekendmaking Water Innovator of the Year 2021
15.15 – 15.45 uur Virtuele borrel op netwerkplein en in meeting rooms

Water Innovator of the Year

Onderdeel van het Watervisie congres is de verkiezing van de Water Innovator of the Year. Dit jaar strijden Wafilin, Mezt en VSGM om de titel. De innovaties worden onder meer ingezet in de aardappelindustrie, bij het winnen van ammoniak uit mest en voor de productie van een duurzaam alternatief voor cement.

Aanmelden

Inschrijven voor Watervisie 2021 kan hier

Bron: persbericht Industrielinqs