Binnen het publiek-private partnerschapsprogramma (PPS) UK Watertechnology werken Water Alliance, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse Ambassade in Londen samen met bedrijven in de Nederlandse watertechnologiesector om Britse watervraagstukken op te lossen.

Grote watervraagstukken en investeringen in de Britse watersector

De Britse watersector heeft op dit moment grote en dringende watervraagstukken die het gevolg zijn van bevolkingsgroei, verouderde infrastructuur en klimaatverandering. Het nieuwe investeringsprogramma van in totaal £96 miljard van de Britse waterbedrijven wil deze vraagstukken oplossen door te investeren in innovaties en nieuwe manieren van werken. Omdat er veel watervraagstukken zijn waar het Verenigd Koninkrijk mee kampt, is het belangrijk dat nieuwe innovaties versneld door moeten worden gevoerd, aldus de autoriteiten. Daarom is het nú een ideaal moment voor de Nederlandse watersector om samen te gaan werken met de Britse watersector en industrie.

Missies en Matchmaking

Het programma omvat diverse activiteiten zoals kennisuitwisseling, missies, handelsbeurzen en matchmaking. In het komende jaar zal de nadruk liggen op matchmakingsactiviteiten. Een liaison wordt aangesteld om het programma lokaal te vertegenwoordigen. De Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk hebben water hoog op de prioriteitenlijst staan en leveren support waar mogelijk!

Hoe kan ik als Nederland watertechbedrijf meedoen aan dit project?

Ben je een Nederlandse mkb-er en geïnteresseerd in zakendoen in het Verenigd Koninkrijk? Heb je innovatieve oplossingen voor de grote uitdagingen waar de watersector in het Verenigd Koninkrijk voor staat?

Vragen of interesse in het project?

Neem contact op met Brigitte Duffhues via b.duffhues@wateralliance.nl / +31 (0)63001718 of met Stefan Bergsma via s.bergsma@wateralliance.nl / +31 (0)611101240.

Meer informatie over dit programma vind je op de website van TradewithNL of scan de QR code.