Het EU Techbridge project heeft in de periode 2020-2023 innovatief Europees MKB verbonden met eindgebruikers in Noord-Amerika die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen op de cross-over energie en water.

De Water Alliance is één van de vijf partners in dit project en heeft als doel om het Nederlandse MKB te verbinden aan de Noord-Amerikaanse markt.

Matchmaking

Door middel van een intensief matchmakingproces (zowel virtueel als fysiek) worden concrete vraagstukken van eindgebruikers uit Noord-Amerika gekoppeld aan innovatieve oplossingen uit Europa. Het uiteindelijke doel is om 5 matchmaking missies te organiseren met eindgebruikers in Canada en de Verenigde Staten. Voorafgaand aan elke missie worden Europese MKB’ers uitgenodigd om hun technologie te presenteren waarna de eindgebruiker een aantal MKB’ers selecteert om verder met elkaar in gesprek te gaan.

Hoe kan ik meedoen met dit project?

Ben je een MKB’er geïnteresseerd in de Noord-Amerikaanse markt? Heb je innovatieve water en/of energie technologieën voor duurzaamheidsvraagstukken in Noord-Amerika? Het EU Techbridge project verbindt Europees MKB met eindgebruikers in Noord-Amerika die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen op de cross-over energie en water.

Het project biedt ondersteuning aan MKB’ers door middel van het ophalen van concrete vraagstukken en technologiebehoeſten, het faciliteren van matchmaking, het aanbieden van marktinformatie en het verzorgen van reisvouchers.

Het project eindigt in 2023, maar dit betekent niet dat Water Alliance stopt met de activiteiten richting Noord-Amerika. Water Alliance zal via het WTEX10 programma activiteiten voor de Nederlandse watertechnologiesector blijven ontwikkelen en uitvoeren op het vlak van matchmaking, business development en netwerkvorming.

Vragen of interesse in het project?

Voor meer informatie over dit project of de activiteiten van Water Alliance richting Noord-Amerika kun je contact opnemen met Stefan Bergsma via s.bergsma@wateralliance.nl of +31(0) 611101240

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, volg EU techbridge op het web, via LinkedIN of op Twitter