CircInWater is een Europees gefinancierd project waar 5 water-/cleantechnologie clusters uit 5 verschillende landen samenwerken om Europese mkb-partijen te ondersteunen (met name financieel). Voornamelijk bij de ontwikkeling van wateroplossingen binnen de agrifood- en energie intensieve sectoren (pulp & paper, mijnbouw, staal, chemie).

Focus op financiële ondersteuning van EU mkb
Belangrijkste onderdeel van het project is de financiële ondersteuning die het project biedt waarbinnen €1.050.000 beschikbaar is voor Europese mkb-partijen, wat gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van wateroplossingen binnen de agrifood en energie-intensieve sectoren (pulp&paper, mijnbouw, staal, chemie). Er kan financiële ondersteuning worden verkregen voor de volgende drie verschillende onderdelen:

  • Innovatie,
  • Kennis/externe expertise
  • Internationalisering

Knowledge Lump Sum
Vanaf 7 juni wordt de Knowledge Lump Sum opengesteld. Dit is een programma waarmee een mkb-er een advies, training of service kan aanvragen. Dit om het bedrijf te laten groeien, een aanvraag wordt volledig vergoed voor bedragen tussen €2000 en €4000. Enkele voorbeelden zijn: hulp bij de marketingstrategie, een exportplan, internationalisering, etc. De Knowledge Lump Sum biedt daarom enorme kansen om groei te realiseren voor mkb bedrijven welke wateroplossingen binnen de agrifoodsector en energie-intensieve sectoren zoals pulp & paper, mijnbouw, staal en chemie realiseren.

Waarom deelnemen aan de Knowledge Lump Sum?

  • Financiële ondersteuning: Voor mkb-bedrijven is er geen eigen bijdrage vereist. Het bedrag dat u aanvraagt voor advies, training of service wordt 100% vergoed, waardoor u toegang hebt tot waardevolle ondersteuning zonder extra kosten.
  • Maatwerkoplossingen: Met de Knowledge Lump Sum kunt u specifiek afgestemde adviezen, trainingen of services aanvragen die passen bij de behoeften van uw bedrijf. We helpen u graag om uw water gerelateerde uitdagingen aan te pakken en kansen te benutten.
  • Budget van €160.000: Er is een aanzienlijk budget beschikbaar om mkb-bedrijven te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van innovatieve wateroplossingen. We willen uw bedrijf helpen groeien en floreren.

Wanneer komt uw bedrijf in aanmerking?
• U heeft een mkb bedrijf, welke voldoet aan de EU definitie
• U biedt een wateroplossing binnen de agrifood of energie-intensieve sectoren
• Uw bedrijf is lid van een clusterorganisatie die geregistreerd staat op het European Cluster Collaboration Platform (ECCP) (bijv. lid van Water Alliance)

Hoe kan ik hier als Nederlands watertechbedrijf gebruik van maken?
De Knowledge Lump Sum opent op 7 juni 2023 om 12:00 uur, u kan vanaf dan uw aanvraag indienen via het online aanvraagformulier op de website.

Hoe dient u uw aanvraag in?*
Het indienen van een aanvraag gaat via het CircInWater online platform. Wees er snel bij, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Rol Water Alliance
Water Alliance wil de mogelijkheden en deze financiële ondersteuning voortvloeiend uit dit project zo goed mogelijk beschikbaar stellen voor de Nederlandse watertechnologiesector. Dit zodat Nederlandse mkb-partijen optimaal gebruik maken van de mogelijkheden uit het project. Water Alliance zal de mogelijkheden daarom breed en proactief communiceren met de Nederlandse watertechnologiesector.

Overige informatie:
Projectperiode: 2022-2025
Budget: €1.442.360, waarvan €1.050.000 beschikbaar is voor mkb

Overige partners:            

ZINNAE (Spanje)
Blue Economy Mikkeli (Finland)
Water Cluster Finland (Finland)
France Water Team (Frankrijk)
CREA Hydro&Energy (Tsjechië)
Innovation centre of the Olomouc Region (Tsjechië)

Vragen of interesse in het project?
Neem contact op met Stefan Bergsma via s.bergsma@wateralliance.nl of +31(0)611101240 of met Rixt Sinnema via r.sinnema@wateralliance.nl of +31(0)612884530

Op de hoogte blijven? Volg de ontwikkelingen van het project via LinkedIn.

*In totaal kan een bedrijf maximaal €60.000 financiële ondersteuning ontvangen uit dit project. Het is ook mogelijk om financiële ondersteuning voor meer dan één van bovenstaande onderdelen te ontvangen tot een maximum van €60.000 per mkb-partij.