Water Circles richt zich op het lokaal op Bonaire geschikt maken van afvalwater voor hergebruik door het vinden en implementeren van decentrale afvalwaterzuiveringsoplossingen.

Demoprojecten

Binnen het project gaan een aantal demoprojecten op Bonaire worden opgezet waar oplossingen voor het hergebruiken van afvalwater in verschillende contexten worden getest en gedemonstreerd. Het idee is dat deze pilots na succes verder kunnen worden uitgerold op Bonaire en andere eilanden binnen het Nederlands Koninkrijk.

Hoe kan ik hier als Nederlands watertechbedrijf gebruik van maken?

Voor de verschillende demoprojecten worden oplossingen/technologieën gezocht. De Water Alliance zal activiteiten organiseren waar (Nederlandse) watertechnologiebedrijven en hun innovatieve oplossingen worden verbonden aan de vraagstukken binnen de verschillende demoprojecten. Nederlandse watertechbedrijven maken dan kans om hun oplossing te demonstreren (en wellicht te verkopen) binnen deze demoprojecten.

Rol Water Alliance

Water Alliance zal de specifieke vraagstukken van de demolocaties verbinden aan de Nederlandse watertechnologiesector. Water Alliance zal de mogelijkheden, en met name de specifieke technologiewensen binnen de demoprojecten, breed en proactief communiceren met de Nederlandse watertechnologiesector.

Overige informatie

Projectperiode: 2021-2024

Overige partners            

Openbaar Lichaam Bonaire

Stinapa

Water- en energiebedrijf Bonaire

Fundashon Mariadal

Wereld Natuur Fonds

Vragen of interesse in het project?
Neem contact op met Stefan Bergsma via s.bergsma@wateralliance.nl of +31(0)611101240.