De Water Alliance blijft verbindingen met Europa leggen via Enterprise Europe Network

De Water Alliance is verheugd dat het ook de in komende twee jaar het bedrijfsleven weer kan ondersteunen vanuit het EEN (Enterprise Europe Network), aangezien de toegevoegde waarde voor bedrijven groot is. “De activiteiten vanuit het Enterprise Europe Network hebben DMT succesvol met veel bedrijven in verschillende landen in contact gebracht. Het Network heeft daarom een duidelijke meerwaarde op onze eigen activiteiten.” – Joost Edens, Manager DMT Water.

In 2016 introduceerde de Water Alliance de WaterMatch, daarnaast hielp het drie Nederlandse watertechnologiebedrijven succesvol samen te werken met bedrijven in Estland, Hongarije en Duitsland. Deze en tal van andere activiteiten werden georganiseerd in samenwerking met het Enterprise Europe Network waar de Water Alliance sinds 2015 onderdeel van is. Elke twee jaar dienen de deelnemende partijen weer een voorstel in te dienen bij de Europese Commissie.

Voor de periode 2017-2018 staan de volgende activiteiten o.a. al op de planning:

Tevens blijft Water Alliance aangesloten bij de Sector Group Environment binnen het Enterprise Europe Network. Via deze sector group blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op Europees niveau voor de watertechnologie, nieuwe relevante evenementen en proberen we vraag en aanbod van Noord-Nederlandse watertechnologiebedrijven direct te koppelen aan partijen in het buitenland.

Wilt u weten wat het Enterprise Europe Network voor uw bedrijf kan betekenen, neem dan contact op met Matthijs Plijnaar via m.plijnaar@wateralliance.nl of telefonisch via 0612884530.