Wilma Mansveld voorzitter Raad van Toezicht Water Alliance

Wilma Mansveld is gisteren officieel benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Water Alliance. Zij volgt voormalig-CdK John A. Jorritsma op, die sinds de oprichting in 2010 voorzitter was en vorig jaar burgemeester werd in Eindhoven. Tegelijkertijd met de aantreding van Mansveld is als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven Erwin Dirkse toegetreden tot de Raad van Toezicht. Dirkse is directeur-eigenaar van het bedrijf DMT (hoofdvestiging Joure).

Wilma Mansveld (54) was van november 2012 tot en met oktober 2015 staatssecretaris Infrastructuur en Milieu, in het kabinet-Rutte II. Daarvoor was zij gedeputeerde (PvdA) voor de provincie Groningen. Per 1 maart 2017 wordt zij de nieuwe directeur van de Veiligheidsregio Groningen.

Erwin Dirkse is directeur-eigenaar van het bedrijf DMT. Hij volgt Flip Kwant (directeur Landustrie, Sneek) op in deze positie. Dirkse is tevens actief als lid in de Noordelijke Innovation Board en is voorzitter van Envaqua, de branchevereniging voor milieu- en watertechnologie. DMT is een snel groeiende Nederlandse onderneming, gevestigd in Joure en op de WaterCampus Leeuwarden. Wereldwijd is DMT marktleider in het opwaarderen van (bio)gas met membraantechnologie.