Fleet Cleaner maakt eerste scheepsromp schoon

In december 2016 heeft Fleet Cleaner (winnaar van de WIS-award 2016) zijn eerste scheepsromp met succes schoongemaakt. In de haven van Den Helder werd het grootste schip van de Nederlandse marine, de HNLMS Karel Doorman voor de proef gebruikt. Het was een unieke operatie, omdat de robot van Fleet Cleaner zowel boven- als onderwater schoonmaakt.

Fleet Cleaner heeft als doel de meest complete scheepsrompreinigingsdienst aan te bieden, terwijl de brandstofkosten voor bedrijven significant worden vermindert. De innovatie is in staat een schip tijdens het laden en lossen in havens schoon te maken. Dankzij het gebruik van hogedrukstralen wordt de coating op het schip niet aangetast tijdens het proces. Dit is bevestigd met diverse metingen tijdens de proef op de Karel Doorman. Het vuil dat loskomt tijdens het schoonmaken, wordt gefilterd door een ondersteunende eenheid, waardoor het proces milieuvriendelijk is.

In maart 2017 wordt de innovatieve technologie in de haven van Rotterdam geïntroduceerd. Ga voor meer informatie naar www.fleetcleaner.com.