Met Undine al 200 miljoen euro bespaard op waterverbruik

In 2005 is IWC (Innovative Water Concepts) uit Grou gestart met de introductie van haar waterbesparende reinigingstechniek voor de voedingsmiddelen industrie. Met UNDINE worden onder meer voedingsmiddelen (kip, groente, fruit, aardappelen), transportbanden, flessen, blikjes, kratten, zeven, etc. zeer efficiënt gereinigd. Deze unieke techniek, waarbij water en lucht onder druk gemengd worden, levert een aanzienlijk betere reiniging op, met voor de klant een besparing tot vaak wel 70% op het waterverbruik. Aangezien het hier ook deels verwarmd of gekoeld (proces)water betreft, wordt er tevens vaak een flinke besparing gerealiseerd op het energieverbruik. De systemen worden zowel als maatwerk als ‘plug & play’ geleverd.

Online teller

Op de website van IWC wordt de totale waterbesparing middels een online teller bijgehouden. Deze teller staat inmiddels op een besparing op klantniveau van ruim 70 miljoen kubieke meter. Het bedrijf levert hiermee een prachtige bijdrage aan het oplossen van de toenemende waterschaarste en de CO2 uitstoot.

IWC verkoopt haar systemen wereldwijd, onder meer aan de grote multinationals, maar ook middels machinefabrikanten die de techniek standaard inbouwen in hun apparatuur.
Op www.iwc-international.com worden in een overzichtelijk filmpje het werkingsprincipe en de diverse toepassingsmogelijkheden van de UNDINE techniek duidelijk uitgelegd. Daar waar waterverbruik en/of hygiëne een probleem vormen, fungeert IWC graag als meedenkend- en probleem oplossend sparing partner.