Waterpret voor mens en dier

YP Your Partner, lid Water Alliance, en Verhoeve Milieu & Water zorgen samen dat mens en dier genieten van kristalhelder water door het reinigen van miljoenen liter (zee)water in twee bijzondere dierentuinen: Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en ARTIS in Amsterdam.
Meer dan drie miljoen bezoekers per jaar en honderden (zee)dieren genieten van de waterobjecten in ARTIS en het Oceanium in Diergaarde Blijdorp. Om een gezond verblijf voor de dieren te garanderen heeft Verhoeve Milieu & Water waterzuiveringsinstallaties met het door YP Your Partner ontwikkelde C.A.R.S informatie- en besturingssysteem geplaatst.

Orenklapperende olifanten

Olifanten zoeken graag het water op. Het nieuwe olifantenverblijf van ARTIS bevat daarom 15 gedragsverrijkende waterobjecten, waaronder een wirlpool. Al jaren monitort Verhoeve Milieu & Water zijn installaties met C.A.R.S, maar afgelopen jaar werd het softwareplatform voor het eerst toegepast voor het optimaliseren van een olifantenverblijf. Aangezien olifanten in het water spelen en hun ontlasting en urine erin laten lopen, is het uitermate belangrijk dat de waterobjecten over uitgebreide waterfilteringssystemen beschikken die 24/7 door het softwareplatform C.A.R.S gemonitord worden.

Alle zeedieren happy

Volgens Ruud Smeekens, projectleider bij Verhoeve Milieu & Water, heeft het C.A.R.S softwareplatform van YP Your Partner een essentiële rol in het zuiveringsproces. ,,Met het C.A.R.S-systeem kan Verhoeve Milieu & Water op een efficiënte wijze het water filteren en hebben de beheerders 24/7 inzicht in en invloed op de procesvoering. Zo kan Verhoeve Milieu & Water kosten beperken en kunnen Diergaarde Blijdorp en ARTIS blijven investeren in het welzijn van de dieren.”

Zie het zelf!

Wilt u omringd worden door snelle haaien, nieuwsgierige zeeschildpadden, zwevende roggen en eigenwijze pinguïns? Bekijk de video waarin u kennis maakt met deze fascinerende waterwereld.