Nederlandse watersector bezoekt Italië

Op woensdag 24 juni bracht de Nederlandse watersector een bezoek aan Italië. Uiteraard digitaal…

Initiatiefnemer Water Alliance koppelde hiervoor een aantal van haar leden aan o.a. Proaxxes, de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Italië, en een drietal Italiaanse case owners. Het idee hierachter is volgens Water Alliance’s Liaison Business Development Juliette Douglas duidelijk. “Waterbesparing en hergebruik in de bebouwde omgeving zijn hot topic in Italië. En een aantal van onze leden hebben daar gewoon ontzettend mooie oplossingen voor.” Chris Schoenmaker, Senior Economic Advisor van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Italië vult aan: “Als ambassade in Italië zouden we daarom graag een duurzaam netwerk opzetten tussen Nederlandse bedrijven en bedrijven hier uit de regio.”

Programma

De sessie werd afgetrapt door een welkomstwoord door dhr. Joost Flamand, Ambassadeur in Italië, gevolgd door een presentatie over de kansen voor de Nederlandse water sector door Godelieve Cooymans, mede eigenaar van Proaxxes. Godelieve Cooymans is geboren in Nederland en woont en werkt sinds 24 jaar in Florence. Voordat ze in Toscane aankwam werkte ze meerdere jaren in de trade-marketing voor zowel Nederlandse als Italiaanse bedrijven op verschillende technologische gebieden en heeft goed contact met relevante case owners. Een drietal hiervan nodigde ze uit om tijdens de sessie te komen vertellen over hun projecten.

Roadmap Italië

Onder de deelnemers bevonden zich onder andere DeSaH, Hydraloop, Van Remmen UV Techniek, Colubris Cleantech, Akanova, Drop2Drink en Bluecon International. Sabine Stuiver, CMO van Hydraloop gaf aan erg tevreden te zijn over de sessie. “Voor ons is dit een hele goede sessie geweest. Ik kijk ernaar uit om verder aan de slag te gaan met een Italiaanse Roadmap om te kijken hoe het voor ons bedrijf kan uitpakken.” Paul van de Grift, Business Developer LATAM bij Bluecon is tevens positief: “Ook een eventuele deelname aan de Ecomondo onder de gezamenlijke vlag klinkt goed. Wij denken graag mee. Vandaag heb ik veel inzichten kunnen krijgen in de Italiaanse markt. Voor ons heel waardevol.”

Het team van Water Alliance, Proaxxes en de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Italië zullen komende maanden aan de slag gaan met een ‘Roadmap Italië’ om Nederlandse bedrijven in de watersector te kunnen koppelen aan relevante projecten in Italië.

Heeft u interesse om deel te nemen aan dit initiatief? Neem dan contact op met Juliette Douglas via j.douglas@wateralliance.nl

 

Recap door Juliette Douglas (Water Alliance) en Godelieve Cooymans (Proaxxes)