Live inbellen met Daegu in Zuid-Korea voor het World Water Cities Forum

Vanmorgen belden wethouder Friso DouwstraEvelien WalstraHein Molenkamp en Harro Brons live in met Daegu in Zuid-Korea, waar het World Water Cities Forum plaatsvindt. Ook de heren CHO Myung Rae (Minister van Milieu van Zuid-Korea) en Kwon Young-Jin (burgemeester van Daegu) waren aangesloten.

Tijdens het #WWCF worden grote water gerelateerde problemen en oplossingen in steden besproken. Iets waar wij als Capital of Water Technology zeker een steentje aan bij kunnen dragen! De wethouder vertelde tijdens zijn greeting remark over de mooie samenwerking in Leeuwarden tussen overheid, onderwijs en ondernemers.

De stad Yixing in China is op zoek naar oplossingen voor de verduurzaming van rioolwaterzuiveringsinstallatie. Water Alliance presenteerde meerdere ideeën die daaraan zouden kunnen bijdragen.

Maar niet alleen in Leeuwarden wordt aan water gewerkt: water is een wereldwijd maatschappelijk thema. We zijn daarom blij met de samenwerking met de waterhubs in de Global Water Tech Hub Alliance; Singapore, Israël, China, Zuid-Korea, Verenigde Staten en Leeuwarden/Nederland!

Bron: Ondernemend Leeuwarden