Innovation Award voor Water Alliance-lid BWA: ‘Dit is voor ons heel belangrijk’

photo-180Op het Brusselse Water Innovation Europe-congres, heeft het bedrijf BWA, lid van de Water Alliance, de WssTP European Water Innovation Award 2015 uitgereikt gekregen. De prijs is bedoeld om MKB-bedrijven te stimuleren, die een innovatieve technologie ontwikkelen, waarvoor ook een groot internationaal marktpotentieel is.

De prijs werd toegekend dankzij de ontwikkelingen in de fijnzeeftechniek en het valoriseren van de verwijderde reststroom. Fijnzeven ontlast een biologische waterzuivering, wat zorgt voor een sterke afname in het energieverbruik, minder slib en minder chemicaliën voor de slibontwatering. Ook is het bijzonder waardevol om cellulose te winnen uit toiletpapier dat terecht is gekomen in een rioolwaterzuivering. BWA is op deze fronten bijzonder actief, wat leidde tot de toekenning van de European Water Innovation Award.

“Het winnen van prijzen is voor ons buitengewoon belangrijk”, liet BWA-directeur Coos Wessels weten. “Je krijgt er veel exposure door en aangezien wij nu net willen doorbreken naar de markt, na een enorme ontwikkelingsfase, telt dat voor ons heel zwaar. De award is ook een blijk van waardering, zoiets mag je ook niet onderschatten. We dragen iets positiefs bij aan iets wat al bestaat en dat wordt gezien en gewaardeerd door mensen die er verstand van hebben. Ook is de prijs heel erg op Europa gericht, waardoor het voor ons ook nieuwe deuren opent. Wij waren tot dusver vooral actief op de Nederlandse markt.”