Hydraloop wint WIS-award 2018

De Water Alliance Innovation Stimulation Award (WIS) 2018 is gewonnen door Hydraloop. Het bedrijf haalde de prijs binnen na een spannende finale, die vandaag – 26 september – plaatsvond tijdens de European Water Technology Week (EWTW) in het WTC Leeuwarden. Er stond voor de vijf finalisten nogal wat op het spel, want de deelnemers komen niet alleen volop in de internationale schijnwerpers te staan; maar voor de winnaar lag er ook een marketing- en PR-pakket ter waarde van 10.000 euro in het verschiet.

”Hier heb ik geen woorden voor”, aldus sales en marketing director Sabine Stuiver. “Ik sta nog te trillen. We hebben hier zo hard aan gewerkt. We zijn hartstikke ambitieus en dit is een geweldige steun in de rug.”

Hydraloop is een innovatief in-huis waterrecyclingsysteem dat douche-, bad- en wasmachinewater opvangt, reinigt en desinfecteert. Het water kan worden hergebruikt voor verschillende doeleinden zoals toiletspoeling, wasmachine en de tuin. Volgens juryvoorzitter Cees Buisman is het een innovatie waar de wereld aan toe is. “De wereld heeft dit soort innovaties nodig. En wij denken ook dat jullie als bedrijf hier klaar voor zijn.”

Hydraloop bespaart water door 85% van het totale binnenshuis gebruikte huishoudelijk water te recyclen. In de visie van het bedrijf wordt er over twintig jaar geen huis meer gebouwd zonder een in-huis waterrecyclingsysteem.

De WIS-award is een onderdeel van de European Water Technology Week (EWTW), die van 24 september tot en met 27 september in Leeuwarden wordt gehouden. De finalisten waren dit jaar waren behalve Hydraloop, CirTec, SEMiLLA Sanitation Hub, SolteQ Energy met de Fresh Water Mill en D2D Water Solutions met de Drop2Drink unit. Laatstgenoemde werd verkozen  tot ‘runner up’.

Voor de media: meer informatie over dit persbericht kunt u krijgen bij Alex Berhitu.

Business Development Manager, Water Alliance.
telefoon: 06-25.54.72.69

 

Mail: a.berhitu@wateralliance.nl