Hydraloop Systems BV rondt pilot project in nieuwbouwwijk Blitsaerd in Leeuwarden feestelijk af

Met behulp van het Groen Innovatiefonds van de Gemeente Leeuwarden is in maart van dit jaar het pilotproject van de Hydraloop succesvol afgerond. 6 huishoudens in de nieuwbouwwijk Blitsaerd en 1 in Techum hebben meegewerkt aan dit project met als doel de Hydraloop, een in-huis grijswaterrecyclingsysteem, verder uit te ontwikkelen en in de praktijk te testen.

Het project is geïnitieerd door PLANHUS Nederland en Hydraloop International BV en is een mooie samenwerking geworden tussen een aantal Leeuwarder partijen en de bewoners van de woningen:
– Gemeente Leeuwarden
– PLANHUS Nederland
– Kimsma Bouwbedrijf b.v.
– P. de Vries Installatietechnieken BV
– Hydraloop International BV

Een feestelijke afronding met alle betrokken partijen vindt plaats op 9 september 2019, 17.15 uur aan de Keallecamp (8927 AS) in de wijk Blitsaerd, Leeuwarden. Wethouder Friso Douwstra van Economische Zaken, Gemeente Leeuwarden zal hierbij ook aanwezig zijn. Daarnaast zullen de bewoners laten zien hoeveel water zij inmiddels hebben gerecycled en bespaard.

Over Hydraloop Systems B.V.

Het Hydraloop systeem is een nationaal en internationaal bekroond en gecertificeerd grijswaterrecycling systeem en heeft het kwaliteitslabel “Efficient Solutions” verkregen van de World Alliance for Efficient Solutions.

Op dinsdag 3 september was Hydraloop uitgenodigd tijdens Duurzame Dinsdag in Den Haag als 1 van de top 100 ingezonden duurzame oplossingen – van alle 522 inzendingen – en heeft het Hydraloop systeem als oplossing gepresenteerd aan 7 Kamerleden, waaronder Staatssecretaris Stientje van Veldhoven.

Hydraloop is tevens verkozen als 1 van de 100 meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf van 2019. Op 25 september zal bekend gemaakt worden welke plek Hydraloop heeft veroverd in deze KVK Innovatie Top 100.

De Hydraloop is een grijswaterrecycling systeem dat bad-, douche- en wasmachinewater opvangt en reinigt voor hergebruik. Dit water is schoon, helder en veilig en voldoet aan de hoogste internationale normen. Het gerecyclede water kan worden gebruikt voor toilet spoeling, de wasmachine en voor de tuin. Met een Hydraloop systeem bespaar je tot 45% leidingwater, verminder je tot 45% riooluitstoot, bespaart een gezin van 4 personen 600 kWh/jaar energie en vermindert hun CO2 uitstoot met >6%.