Eerste editie European Water Technology Week trekt 1000 deelnemers

De eerste  editie van de European Water Technology Week in Leeuwarden heeft 1000 individuele bezoekers mogen verwelkomen uit 38 verschillende landen! Veel gasten kwamen meerdere dagen, waardoor de afzonderlijke dagen elk door bijna 600  personen werden bezocht.

Zes watertechnologie hubs

Op maandagmiddag 24 september gaven zes watertechnologie hubs acte de presence. Ze kwamen uit Singapore, China, Zuid-Korea, USA, Israël en natuurlijk de WaterCampus uit Leeuwarden. Op woensdag 26 september ondertekenden alle 6 watertech hubs de ‘Declaration of Global cooperation between Water Tech Hubs’

Het dinsdagprogramma van de European Water Technology Week opende met een fireside chat tussen Prins Constantijn van Oranje en Cees Buisman. Bijna een uur lang voerden wetenschappelijk directeur Cees Buisman van Wetsus en Prins Constantijn van Oranje, special envoy van StartupDelta een informeel en uiterst boeiend en inspirerend gesprek over het creëren van innovatieve ecosystemen voor een duurzame toekomst. Ook een belangrijk hoogtepunt van deze dag was dat Water Alliance en de Zuid-Koreaanse organisatie Dyetec uit de stad Daegu, een Memorandum of Understanding (MOU) sloten. Dat gebeurde tijdens een bezoek van een delegatie van 31 Zuid-Koreanen op de WaterCampus. Doel van deze overeenkomst is het formeel bevestigen van elkaars serieuze intenties om kennisuitwisseling en ook business development van de grond te krijgen. Dat heeft inmiddels geresulteerd in een actieplan.

Awards

Tijdens de European Water Technology Week werden er ook een aantal Awards uitgereikt. Na een spannende pitchronde op maandag, kwam Hydraloop op woensdag als grote winnaar van de WIS Award 2018 uit de bus!  Daarnaast ontving Joop Kruithof, lid van de Wetsus programmaraad, uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer een hoge onderscheiding. Kruithof werd vanwege zijn grote verdiensten voor de watertechnologiesector benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De jaarlijkse Marcel Mulder Award voor uitmuntende prestaties tijdens hun onderzoek bij Wetsus ging naar de onderzoekers Jaap Dijkshoorn en Victor Ajao.

De winnaars van de Wetskills Water Challenge The Netherlands 2018 ontvingen van de nieuwe Wetskills ambassadeur Ennik Somi Douma de Award.

Side events

Op 25 en 26 september vond de WaterMatch plaats als side event van de European Water Technologie Week. Tijdens de WaterMatch gingen 71 deelnemers uit 16 landen met elkaar in gesprek over mogelijke samenwerking. “De gesprekken verliepen over het algemeen erg goed. Hoewel nog niet alle feedback binnen is, hebben 35 deelnemers aangegeven dat samenwerking met hun gesprekspartner aannemelijk is” verteld Matthijs Plijnaar die de WaterMatch organiseerde. Ook de deelnemers zelf waren positief en vonden de WaterMatch een waardevolle toevoeging op het gehele programma van de EWTW. In totaal vonden er 101 gesprekken plaats waarvan 93 internationale gesprekken, waarvan ca. 80 procent tussen bedrijven.

Water Tech Experience Tour

Last but not least: Op 27 september vormden de ‘Water Tech Experience Tours’ een zeer gevarieerde afsluiting van de succesvolle European Water Tech Week in Leeuwarden. Elke tour had een ander thema: Water & Energy, Water & Health, Resource Recovery en Water & Agro/Food. Zo’n 80 gasten maakten gebruik van de mogelijkheid om in en buiten Leeuwarden nader kennis te maken met watertechnologiebedrijven.

Aftermovie en Save the date

Heeft u EWTW 2018 gemist? Bekijk dan hier de aftermovie en zet alsvast de week van 21 september 2020 in uw agenda voor de tweede editie van EWTW.