De kwaliteit van de kogelkraan 546 Pro bevestigd door onafhankelijke jury

Al meer dan 30 jaar is de GF kogelkraan wereldwijd dé standaard voor industriële toepassingen. Recentelijk is de kogelkraan 546 Pro geïntroduceerd, het resultaat van constante ontwikkeling en verbetering. De verbeterde kogelkraan is nóg veiliger en handiger in gebruik ten opzichte van zijn voorganger. Als bekroning op deze constante innovatie ontving GF twee internationale Design Awards.

Klanten feedback staat centraal

Maandenlang werd intensief nagedacht over het ontwerp en klanten over de hele wereld werden betrokken bij het proces. Hun feedback werd meegenomen en samen met een ontwerpbureau uit München werd het concept uitgewerkt. Zo ontstond de kogelkraan 546 Pro.

Welke awards werden gewonnen?

De 546 Pro werd genomineerd voor de iF Design Award en de Red Dot Design Award. De jury’s  bekeken de 546 Pro en beloonden het ontwerp met hun prestigieuze awards. Maar wat houden deze prijzen in?

De iF Design Award

De iF DESIGN AWARD werd voor het eerst uitgereikt in 1953 en is daarmee het oudste onafhankelijke ontwerp onderscheiding ter wereld. De onderscheiding staat symbool voor een uitstekende ontwerpprestatie, waarbij vooral gekeken wordt naar de innovatieve kracht van het ontwerp.

De Red Dot Design Award

De Red Dot Design Award is wereldwijd uitgegroeid tot een van de meeste gewilde kwaliteitsonderscheidingen ter wereld als het gaat om het ontwerp. De Red Dot staat hiermee voor het beste ontwerp binnen het vakgebied.

Waarom koos men de 546 Pro?

De jury’s waren het meest onder de indruk van de nieuwe handgreep. Deze is standaard vergrendelbaar voor extra veiligheid en kan nog eens extra worden vergrendeld met een extra slot. Ook de optionele veersluitende handgreep, die automatisch sluit wanneer u de handgreep loslaat, sprak tot de verbeelding bij de jury’s. Deze extra mogelijkheden werden toegevoegd aan het toch al kwalitatief hoogstaande ontwerp gaven de doorslag.

Wilt u meer weten over de nieuwe 546 Pro? Bezoek dan de website van GF en leer alles over de nieuwe mogelijkheden van deze unieke kogelkraan.

Bron: GF