BW Products levert filterinstallatie in Wales in sneltreinvaart

“Speed is of the essence”, met dat motto levert BW Products uit Sneek binnen enkele weken een filterinstallatie aan Welsh Water, om een acuut lozingsprobleem op één van haar rioolwaterzuiveringsinstallaties op te lossen.

“Steeds vaker krijgen wij te maken met vragen van onze klanten om een urgent probleem op te lossen. Wij komen in actie om bestaande installaties aan te passen, maar soms ook om in korte tijd een complete filterinstallatie te leveren, zoals in dit geval”, aldus Matthias Bosma, Marketing & Sales engineer bij BW Products.

BW Products heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de uitbreiding van haar vloot van tijdelijke zuiveringsinstallaties. Door inzet van één van de continue filters uit die vloot, kan snel hulp geboden worden. Nog voor het einde van het jaar staat de installatie op haar plaats om het effluent van een kleine rioolwaterzuivering in Wales aanvullend te zuiveren, zodat voldaan kan worden aan de strenge lozingseisen. De prestaties van de installatie zullen op afstand gevolgd worden met behulp van de Sand-Cycle remote monitoring, gebaseerd op RFID-technologie.

“Met deze “Supply & Support” voorzien we in een duidelijke behoefte”, aldus Bosma. “Onze klanten waarderen onze doelgerichtheid en creativiteit. Met onze direct beschikbare installaties kunnen we bovendien de daad bij het woord voegen. Ook voor tijdelijke oplossingen leveren we zuiveringen op maat.”