AWT heeft de distributie van Poreflon membranen in Europa heeft verkregen.

Poreflon membranen worden geproduceerd door Sumitomo. Sumitomo is een multinational met een omzet groter dan 25 miljard dollar en heeft vestigingen in meer dan 66 landen wereldwijd.

Poreflon is een superieur “hollow fiber” van polytetrafluorethyleen (PTFE), met zijn uitstekende chemische bestendigheid, hittebestendigheid en duurzaamheid. Het membraan is mechanisch zeer sterk, kan met verschillende chemicaliën worden gereinigd en is zeer waterdoorlatend is. Het membraan kan temperaturen tot 200 graden Celsius aan en is ook bestand tegen vet en siliconen Deze eigenschappen maken het geschikt voor verschillende (extreme) waterbehandelingstoepassingen.
Er is een uitgebreide lijst met referenties beschikbaar waaruit onder meer blijkt dat de Poreflon membranen , naast de traditionele toepassingen, zeer geschikt zijn voor erg vervuild water zoals percolaat van stortplaatsen.

De membranen zijn in als standaard cassettes verkrijgbaar maar ook als flexibele samenbouwbare modules. Klik hier voor meer informatie.