Twee vooruitstrevende startups toegevoegd aan HortiHeroes Startup programma

Op donderdag 25 februari vond de HortiHeroes startup selectie virtueel vanuit World Horti Center plaats. Online pitchten VanBoven uit Den Haag en CELINE uit Heerenveen – twee vooruitstrevende startups met innovatieve oplossingen voor de Food & Flower industry – voor de vierkoppige commissie. En met succes! Water Alliance lid CELINE krijgt toegang met hun realtime meetsysteem van voedingswater en VanBoven met de slimme software om oogstvoorspellingen te doen voor verse groenten.

Bijdrage aan duurzame voedselketens

De selectiecommissie bestaande uit Colinda de Beer (InnovationQuarter), Bart van Meurs (Bart van Meurs Productontwikkeling), Peter van der Sar (World Horti Center) en Fabienne van der Klugt (HortiHeroes) waren onder de indruk van de pitches.

Fabienne (HortiHeroes): “Beide teams zijn geen onbekende in het HortiHeroes & World Horti Center netwerk, maar hebben het afgelopen jaar belangrijke stappen gezet in ontwikkeling, validatie, testresultaten en markt tractie. De verbinding is een mooie win-win omdat beide bedrijven bijdragen aan duurzame voedselketens, waarbij het HortiHeroes en World Horti Center netwerk verdere opschaling kan versnellen.”

CELINE | Realtime water- en nutriëntenbeheer

De CE-Line – winnaar van een GreenTech Innovation Award 2020 – biedt een baanbrekende innovatie voor water- en nutriëntenbeheer in de glastuinbouw. CE-Line brengt met de CELINE technologie de tool om het voedingswater naar wens of plant behoefte aan te kunnen passen. Continu en real-time meten van de voedingsstoffen gecombineerd met een individueel voedingsdoseringssysteem, zorgt voor ideaal voedingswater, minder verbruik en meer opbrengst.

Wilco Dijkstra (founder): “Het HortiHeroes Startup programma verbindt nieuwe innovatieve ideeën met de horticulture sector. Voor mij is dit een prachtige kans om de CELINE innovatie te koppelen aan de sterk vertegenwoordigde sector.”

Ook VanBoven is toegevoegd. VanBoven en CELINE vormen samen met Physee ParPlus, Thermeleon, Vivent en Sigrow een ijzersterke groep van zeer gevarieerde innovators. Allen met een ander product en verhaal, maar hetzelfde doel: Zero Hunger in a Liveable World!

Lees het complete artikel op de website van HortiHeroes.

Bron: website Hortiheroes