ZKH Prins Constantijn van Oranje naar Leeuwarden voor opening Water Tech Fest

Start ups en investeerders massaal bij elkaar op WaterCampus

Op 25 mei a.s. wordt op de WaterCampus Leeuwarden het ‘prins_constantijn-van-Oranje_foto-RVD-Jeroen-van-der-Meyde-jpg-206x300Water Tech Fest’ gehouden; een matchmaking evenement waar (inter)nationale ondernemers, starters en investeerders op het gebied van watertechnologie elkaar ontmoeten, kennis delen en elkaar inspireren. Watertechnologie staat centraal, maar ook zijn er concrete raakvlakken met sectoren als olie en gas, food, delta, cleantech en energie. Het evenement wordt gehouden in het kader van ‘ Startup Fest Europe’, waarbij in 1 week 14 verschillende plaatsen in Nederland activiteiten zijn rond start ups . ZKH Prins Constantijn van Oranje, voorzitter Startup Fest Europe, is aanwezig bij het evenement in Leeuwarden en geeft een inleiding in het ochtendprogramma.

‘We willen met Startup Fest Europe laten zien dat Nederland voor start-ups en scale-ups de beste plek is om te beginnen en om door te groeien’, aldus Prins Constantijn op de website startupdelta.org. ‘Dit door een platform te bieden waar ze in contact komen met investeerders, maar ook met de talenten en de kennis die ze nodig hebben om een volgende stap te zetten.’  De Prins geeft aan dat het ‘allemaal draait om kwalitatieve ontmoetingen.’ Zijn woorden worden in de praktijk gebracht.  Aan ontmoetingen tijdens het Water Tech Fest geen gebrek.  De verwachting is dat er 150 tot 200 deelnemers op het evenement afkomen. Deelnemers komen uit uiteenlopende landen als Finland, Groot-Brittannië, Zwitserland, Ghana, Canada, China en de VS. Tijdens het event worden in de Investors Challenge 25 start ups en 25 investeerders aan elkaar voorgesteld via pitch presentaties en één-op-één gesprekken.

Behalve matchmaking is er ruimte voor inspiratie. Zo worden in de ‘ Design Challenge’  tal van ‘must have’ innovaties getoond op het gebied van watertechnologie. Onder andere de bedrijven Hydrowashr (handen wassen en drogen binnen 1 minuut met 10ml water), de Upfall Shower (douchen met minder water en energiekosten waarbij het douchewater gerecycled wordt) en de Blueleg Monitor (het snel en eenvoudig meten van waterkwaliteit van oppervlaktewater) zullen laten zien wat ze te bieden hebben.

Het ‘Water Tech Fest’ wordt gehouden in het innovatie-ademende Wetsus gebouw op WaterCampus Leeuwarden. Het evenement besteedt aandacht aan het ecosysteem dat nodig is voor innovatie en de specifieke uitdagingen rond investeringen in water technologie. Gedurende de dag worden succesverhalen getoond van ondernemers die ooit als startup begonnen zijn.  Behalve matchmaking en de presentatie van voorbeeldige innovaties is er ruimte voor ‘de Aquathon’ (innovatieve oplossingen voor waterveiligheid) en de ‘Coderdojo’, waarbij kinderen in de leeftijd van 7-11 jaar maken al programmerend een watergame maken.

De organisatie van het ‘Water Tech Fest’ is een gezamenlijke inspanning van StartupDelta, Wetsus, Water Alliance (partners WaterCampus Leeuwarden), gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en Netherlands Water Partnership. Meer informatie en het gedetailleerde programma op: www.watertechfest.nl

Voor meer informatie kunt u terecht bij Alex Berhitu.
Mail: a.berhitu@wateralliance.nl
Telefoon: 06-25547269

shutterstock_162299999