Samenwerking provincie Friesland en Royal HaskoningDHV voor realisatie 11Fountains

De fonteinen van het project 11Fountains, onderdeel van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018, zijn in mei geopend. De fonteinen staan in de elf steden van Friesland en zijn een co-productie van internationale kunstenaars en lokale bedrijven. Een groot team met onder andere aannemers, gemeenten, de opdrachtgever provincie Friesland en installateurs hebben de beeldend-kunstprojecten van idee naar praktisch werkende objecten gebracht. Royal HaskoningDHV werkte nauw samen met de provincie Friesland voor de realisatie van de fonteinen.

Bram Hulsman, projectleider van de provincie Friesland: “Wij zijn als opdrachtgever bijzonder blij met Royal HaskoningDHV als adviseur projectmanagement en technisch adviseur van 11Fountains. Ze hebben ons op alle vlakken ondersteund, zowel technisch als op het gebied van projectmanagement. Een groot bedrijf als Royal HaskoningDHV heeft meerwaarde voor dergelijke projecten die onder grote tijdsdruk staan. De integrale visie toepassen, dus overzicht houden, hoort daar ook bij en is cruciaal voor het slagen van het project.”

Toekomstig erfgoed

Adriaan Koopman van Royal HaskoningDHV is projectsecretaris en adviseur programmamanagement van 11Fountains. Hij is blij met het resultaat: “Het is uitdagend om zoveel betrokken partijen, omwonenden en andere betrokkenen op één lijn te krijgen. Dat is ons binnen het programmateam 11Fountains goed gelukt, onder andere dankzij onze integrale werkwijze waarin we onze strategische advisering, programmamanagement en technische expertise combineren. We hebben met al die betrokkenen samen prachtig toekomstig erfgoed kunnen realiseren.”
Het 11Fountains project loopt nog door. Eén fontein, de technisch uitdagende IJsfontein, wordt in het najaar onthuld in Dokkum. Daarnaast begint voor 11fountains nu de fase waarin het met gerichte marketing extra aandacht genereert voor ‘Friesland waterland’.

PARTNER LEEUWARDEN-FRIESLAND 2018

Royal HaskoningDHV is partner van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Leeuwarden-Fryslân wil tijdens dit culturele jaar kunst en cultuur inzetten om samen te werken aan een leefbare, duurzame samenleving. Dat past naadloos bij het motto van Royal HaskoningDHV: Enhancing Society Together. In het culturele jaar zet Royal HaskoningDHV haar gecombineerde expertise ook in voor de projecten Sense of Place, WaterConnecting 2018 en Fossielvrij Friesland.