Royal HaskoningDHV uitgeroepen tot winnaar watertechnologiebedrijf van het jaar Award

Royal HaskoningDHV is uitgeroepen tot winnaar van de Global Water Awards 2020 voor ‘Watertechnologiebedrijf van het jaar’ vanwege haar belangrijke bijdrage aan sectorinnovatie.

Deze prestigieuze prijs wordt uitgegeven door Global Water Intelligence (GWI), een toonaangevende uitgever en evenementorganisator in de watersector, en wordt uitgereikt aan het bedrijf dat de belangrijkste bijdrage heeft geleverd op het gebied van water en digitale technologie.

Tom Scotney, redacteur van GWI licht de beslissing toe: “In 2019 heeft Royal HaskoningDHV enorme stappen gezet in de overgang naar de circulaire economie en het pad gebaand voor het terugwinnen van grondstoffen. Zo startte ze de eerste grootschalige productie-eenheid voor haar baanbrekende biopolymeerproduct Kaumera Nereda® Gum. Daarnaast behaalde het bedrijf indrukwekkende resultaten met een nieuwe slibgistingstechnologie Ephyra®, haar Aquasuite-software en digital twin-oplossingen.”

Enorme eer

Niels Schallenberg, Global Director Water van Royal HaskoningDHV zegt over de prijs: “Water en digitale technologie vormen de kern van alles wat we doen. Het is dus een enorme eer om erkend te worden voor onze toewijding aan de sector. We werken nauw samen met belangrijke partners over de hele wereld en door voortdurend te innoveren streven we ernaar onze visie op water te verwezenlijken door ons te focussen op het hergebruik van water en de terugwinning van hulpbronnen en energie – allemaal digitaal aangestuurd. Uiteindelijk helpt dat ons om samen de samenleving te verbeteren. ”

In navolging van de bekroonde Nereda®-technologie voor afvalwaterzuivering, concentreerde Royal HaskoningDHV haar innovaties in 2019 onder andere op het gebied van water en digitale technologie: op de ontwikkeling van het biopolymeerproduct Kaumera Nereda Gum, het Ephyra-slibgistingssysteem en de Aquasuite-software, een virituele operator voor waterzuiveringsinstallaties. Al deze innovaties kunnen naadloos worden geïntegreerd om samen te werken in het voordeel van de waterbedrijven.

Niels Schallenberg voegt toe: “Deze innovaties helpen bij het aanpakken van wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering en schaarste van grondstoffen. De Nereda-technologie zuivert afvalwater zonder chemicaliën, met lage energiekosten en verlaagt de CO2-uitstoot, Kaumera is een levensvatbaar biobased alternatief voor fossiele grondstoffen, Ephyra maakt rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s) zelfvoorzienend in energie en Aquasuite gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om de efficiëntie en effectiviteit van installaties en processen te verbeteren. ”

‘Doorbraaktechnologie van het decennium’

Eerder dit jaar werd de Nereda-technologie van Royal HaskoningDHV door GWI erkend als de ‘doorbraaktechnologie van het decennium’. Ondanks de uitdagingen van de wereldwijde pandemie heeft het team dat verantwoordelijk is voor deze technologie op de vraag kunnen reageren door gestandaardiseerde Nereda Package en mini-installaties te ontwikkelen en lanceren. Deze zullen het gat opvullen voor kleine rioolzuiveringsinstallaties voor populaties tot 10.000.

Bron: Royal HaskoningDHV