Pure Water Group zet samenwerking voort met Australische partner MAK Water

Pure Water Group zal voor haar gewaardeerde partner MAK Water, een ervaren leverancier aan de olie- en gasindustrie, een 10,5 m3/h Continuous Electrodeionization (CEDI) systeem bouwen voor de productie van Ultrapuur water. Het CEDI systeem zal deel uitmaken van de waterzuiveringsinstallatie voor het Waitsia gas project, één van de grootste onshore gasvelden die ooit in Australië zijn ontdekt.

CEDI werd geselecteerd als een wel bewezen en duurzame technologie voor de productie van Ultrapuur water. In tegenstelling tot traditionele Ionenuitwisseling technologieën, die chemicaliën nodig hebben voor regeneratie, wordt het CEDI proces continu geregenereerd met behulp van gelijkstroom.

Dit is belangrijk voor afgelegen locaties, omdat het de noodzaak om chemicaliën naar de locatie te brengen wegneemt, evenals de veiligheids- en milieuproblemen die met de behandeling en verwijdering van gevaarlijke chemicaliën en chemisch afval gepaard gaan.

De voorkeur van MAK Water om opnieuw samen te werken met Pure Water Group in dit project, kwam mede door de uitgebreide ervaring in het ontwerpen en realiseren van CEDI projecten over de hele wereld.

Pure Water Group: Engineering Purity

Bron: Pure Water Group