Pure Water Group levert CEDI systemen voor prestigieuze kerncentrale in Bangladesh

Pure Water Group uit Nederland heeft het contract binnengehaald voor de levering van drie Continuous Electrodeionization (CEDI) systemen aan haar langdurige en gewaardeerde zakenpartner, Hydra Filter Ltd. uit Rusland. Drie CEDI systemen, elk met een capaciteit van 100 m3/h, vormen een essentieel onderdeel van de waterzuiveringsinstallatie voor de Rooppur kerncentrale, die in Bangladesh wordt gebouwd in samenwerking met ROSATOM (Russian State Atomic Energy Corp).

Snel stijgende vraag

Bangladesh heeft een snel stijgende vraag naar elektriciteit en streeft ernaar de afhankelijkheid van aardgas te verminderen. Ongeveer 10% van de bevolking heeft geen elektriciteit, noch van het net, noch van lokale zonne-installaties, en degenen die van het net afhankelijk zijn, ondervinden regelmatig stroomonderbrekingen. Een deel van de overheidsuitgaven wordt toegewezen aan “power and energy” en dit heeft onder meer geresulteerd in de bouw van de eerste kerncentrale van het land. De eerste kernreactor, Rooppur 1, zal naar verwachting in 2023 operationeel zijn en de tweede, Rooppur 2, zal in 2024 volgen.

Kerncentrales hebben hoogwaardige, veilige en betrouwbare oplossingen nodig om aan hun behoeften op het gebied van waterbehandeling te voldoen, om de levensduur van apparatuur en operatie te verlengen en corrosie, onnodig onderhoud en ongeplande stilstand te voorkomen. Pure Water Group biedt een breed scala aan geavanceerde en duurzame waterzuiveringsapparatuur en technische oplossingen om de productie van betrouwbare en consistente waterkwaliteit tegen de laagst mogelijke eigendomskosten te garanderen.

Duurzame technologie

De CEDI technologie onderscheidt zich als een geavanceerde en duurzame technologie voor de productie van High Purity en Ultra Pure Water, zonder dat chemische regeneratie nodig is. Tijdens het proces wordt de ionenwisselaarhars continu geregenereerd onder invloed van gelijkstroom. In vergelijking met de meer traditionele ionenuitwisseling systemen verlaagt dit faciliteitskosten zoals apparatuur voor het neutraliseren van afval, operationele en onderhoudskosten. De milieuvriendelijke CEDI technologie maakt het hanteren en opslaan van gevaarlijke chemicaliën overbodig, wat de gezondheid, veiligheid en het milieu ten goede komt.

Hydra Filter Ltd.’s voorkeur voor Pure Water Group in dit prestigieuze project was voornamelijk gebaseerd op de uitstekende reputatie van Pure Water Group in Rusland en haar uitgebreide en ongeëvenaarde ervaring met CEDI projecten wereldwijd. Pure Water Group: Engineering Purity

Bron: persbericht Pure Water Group