Hydraloop ‘fully funded’ om internationaal door te groeien

Hydraloop Systems BV kan met een financiële injectie van Niverplast en Rabobank zijn organisatie opschalen en versneld inspelen op de sterk stijgende marktvraag. Het bedrijf gaat zijn internationale netwerk uitbreiden, nieuwe producten op de markt brengen en zich richten op innovatie.

Arthur Valkieser, CEO van Water Alliance lid Hydraloop Systems maakte dit bekend tijdens een virtueel werkbezoek van staatssecretaris Mona Keijzer (EZK). Keijzer: “In januari van dit jaar was ik erbij toen Hydraloop op de grootste techbeurs ter wereld werd uitgeroepen tot Best of the Best. Toen wist ik dat het een kwestie van tijd zou zijn voor ze de wereld zouden veroveren. En nu gaat het dus al gebeuren, ondanks de economische tegenwind. Hydraloop is voor mij hét voorbeeld van de Nederlandse innovatiefilosofie: een uitvinding die de wereld verbetert én in eigen land geld en banen oplevert.”

Trots

Arthur Valkieser is trots dat Hydraloop in deze bijzondere tijd vertrouwen krijgt van Niverplast en Rabobank: “Er waren meer partijen die belangstelling hadden om te investeren. Maar met deze partners is ons ideale scenario gelukt: de combinatie van een industrieel uit de maakindustrie en een internationale bank die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Met Niverplast en Rabobank aan boord krijgen we inhoudelijke ondersteuning en zijn we ‘fully funded’ om onze doelen te bereiken. In totaal gaat het om substantieel meer dan een paar miljoen.”

Hydraloop is producent en leverancier van prijswinnende water recycling systemen voor consumenten en bedrijven. Door het groeiende tekort aan water neemt de vraag wereldwijd toe. Het bedrijf heeft dit jaar wereldwijd tientallen partners opgetekend, die Hydraloop systemen verkopen en installeren. Met de ondersteuning kan Hydraloop zijn internationale netwerk nu versneld met honderden nieuwe partners uitbreiden. Daarnaast bouwt Hydraloop zijn organisatie in Nederland en de VS verder uit en zal het bedrijf in 2021 zijn productportfolio verder op de marktvraag afstemmen. Met de voorbereiding van aanvullende patentaanvragen zet Hydraloop bovendien vol in op innovatie.

Voorbeeld

Rabobank ziet Hydraloop als een voorbeeld op het gebied van cleantech. Met zijn duurzame systeem won Hydraloop vorig jaar de Rabobank Innovation Challenge in de categorie Circulariteit.  David van Lynden, Sustainable Business Developer bij Rabobank: “Hydraloop heeft zich snel ontwikkeld van start up naar scale up. Het prijswinnende water recycling systeem biedt een prachtige oplossing om waterverbruik wereldwijd te verduurzamen. Dat is hard nodig, want water is essentieel, als drinkwater en voor de voedselproductie. Onze missie ‘Banking for food’ wordt in dit verhaal dan ook ‘Banking for water’. Rabobank ondersteunt de doelstellingen van Hydraloop volledig.”

Niverplast

Machinebouwer Niverplast produceert net als Hydraloop in Nederland. Het bedrijf verkoopt zijn verpakkingsproducten in meer dan 100 landen. Valkieser: “Niverplast brengt ons veel meer dan een financiële injectie. Wij zijn blij met de betrokkenheid van deze ondernemers. Hun kennis en ervaring zijn voor ons van onschatbare waarde.” Gerrit Jan Nieuwenhuis en Richard Nieuwenhuis, directie Niverplast: “Het groeiende watertekort is een wereldwijd probleem. Hydraloop’s missie is ons uit het hart gegrepen en wij helpen graag mee om die te verwezenlijken.”

Op de foto: Mona Keijzer,  Sabine Stuiver en Arthur Valkieser met de Hydraloop op het Binnenhof (Fotocredits Hans Loosman)

Bron: persbericht Hydraloop