Pure Water Group CEDI apparatuur essentieel voor de hightech industrie

Pure Water Group uit Nederland heeft het contract binnengehaald voor de levering van vier Continuous Electrodeionization (CEDI) systemen aan haar gewaardeerde zakenpartner, VYP Asesores uit Costa Rica.     

Een consistente voorziening van ultra puur water is essentieel in de elektronica-industrie om mogelijke contaminatie te voorkomen en een uitmuntende productkwaliteit te garanderen. De CEDI technologie onderscheidt zich als een geavanceerde en duurzame technologie om efficiënt en betrouwbaar aan de strenge eisen voor ultra puur water te voldoen en deze tijdens het proces te handhaven.

Voor dit project zijn twee CEDI systemen geïnstalleerd voor productie van ultra puur water voor het ‘make-up’ water systeem. En twee extra CEDI systemen zijn geïmplementeerd in de ‘polishing loop’ om een consistente productwaterkwaliteit van >17 MOhm-cm te garanderen.

Deze systemen zijn geoptimaliseerd om te werken met een hoog terugwinningspercentage van 97,5% om waterverlies te minimaliseren en een hoog rendement te behouden, wat belangrijk is voor deze toepassing.

Pure Water Group CEDI systemen bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van kosten, veiligheid en milieu ten opzichte van meer traditionele ionenuitwisselingssystemen. De milieuvriendelijke CEDI technologie elimineert de noodzaak om gevaarlijke chemicaliën te hanteren en op te slaan en heeft geen bijkomend moeilijk te behandelen afvalwater.

Bron: Pure Water Group