PB international produceert 15.000e filter

Op 28-01-2010 werd het eerste PB filter officieel geregistreerd in het door PB ontwikkelde FRS (filter registratie systeem). De allereerste registratie vond daarvoor nog op papier plaats, maar dat werd al snel veranderd naar Excel.

20 jaar later is het FRS systeem verder doorontwikkeld en gekoppeld aan het CRM systeem, waardoor iedere administratieve en fysieke stap van het filter geregistreerd wordt. Het unieke filternummer van ieder product geeft PB international exacte inzage in productiedatum, membraanbatch, technische tekening, picklist, inkooporders van componenten en klanten en daarnaast kunnen we ook de complete geschiedenis inzien. Iedere onderhoudsbeurt en spoelactie wordt geregistreerd en is daardoor te herleiden.

In september 2021 verwachten PB international het 15.000ste filter te produceren! Waar er in de begin jaar een handje vol filters met maand geproduceerd werden, is het maandelijks gemiddelde anno 2021 zo’n 350 stuks. Een groot deel van deze filters wordt op specificatie van de klant gemaakt en soms onder private label. Zo kan de klant bepalen welk type membraan, PVC, aansluiting en maatvoering gebruikt wordt. Dit unieke ‘filter factory’ concept draagt in ruim 22 landen op vijf continenten bij aan ‘clean and safe water’.

PB international is trots op deze mijlpaal en kijken uit naar de volgende 15.000 filters! Uiteraard gaat PB international de klant die filternummer 15.000 afneemt in het zonnetje zetten, waar in de wereld dan ook.