Pro Water introduceert nieuwe en revolutionaire mogelijkheden

“Door Corona zijn er veel evenementen, bijeenkomsten en beurzen afgelast. Normaal hebben wij als Pro Water B.V. een ruime stand op de Aqua Nederland Vakbeurs. Dit om onze bestaande en potentieel nieuwe klanten te laten zien welke nieuwe mogelijkheden wij te bieden hebben op het gebied van analyseapparatuur. Wij stellen u nu op deze manier kort een aantal nieuwe zaken voor.

LAQUAtwin Pocket Water Quality Meters
Compacte handmeter die makkelijk, snel en betrouwbaar werkt. Accurate meting doormiddel van slechts één druppel monster op de platte ISE sensor  van de LAQUATWIN ! De unieke sensor van de Horiba meter maakt de meting mogelijk van vloeistoffen, vaste stoffen en zelfs poedermonsters. De LAQUATWIN meters brengen een nieuwe dimensie aan het testen van uw waterkwaliteit. Naast het meten van water zijn er nog vele andere toepassingen mogelijk om in te meten waaronder: grond, plantensap, voedsel, verf en nog veel meer.

Revolutionair online totaal chloor meten
Kuntze Instruments is erin geslaagd een totaal chloor-sensor zonder membraan te ontwikkelen: de Zirkon DIS Total chloor sensor. Anders dan bij de conventionele membraanelektrode voor totaal chloor is deze nieuwe elektrode onderhoudsarm (geen vervanging van membraan en elektrolyt nodig), eenvoudig te reinigen en kan de sensor onder druk worden ingezet. Naast het gebruik in zwembaden, waar totaal chloor en vrij chloor belangrijke parameters zijn, is deze sensor ook zeer geschikt voor metingen in de industrie. Omdat industrieel water niet voor drinken of zwemmen wordt gebruikt, is hier een heel gamma aan biocides toegestaan. Desinfectie heeft voornamelijk tot doel om de vorming van biofilm te voorkomen. Deze biofilm kan onder andere leidingen verstoppen, de werking van warmtewisselaars verminderen en (in open koelsystemen) het gevaar van de verspreiding van ziektekiemen (zoals legionella) vergroten.

Vanwege corrosiebescherming ligt de pH-waarde in deze systemen meestal ruim boven de 8 waardoor vrij chloor niet geschikt is voor de desinfectie. Chloor-broom combinaties werken wel bij deze pH-waarden en zijn bovendien met een vrij chloor-sensor te monitoren. Zijn deze producten echter door toevoegingen gestabiliseerd dan zal het signaal van de vrij chloor-sensor verminderen bij stijgende stabilisatorgehalten. Wordt de stabilisator niet separaat en op volume gedoseerd dan is een regeling middels vrij chloor-meting niet mogelijk. Hier heeft men een totaal chloor sensor nodig.

Nieuw op het gebied van online troebelheid meten
Helder water – indicator voor een goede waterkwaliteit! Continue monitoring van de filterwerking met de PTV 1000 online troebelheidsmeter Troebelheid is één van de belangrijkste indicatoren voor de totale waterkwaliteit. De nieuwe PTV 1000 is ontwikkeld voor drink- en zwemwater applicaties en bezit een onovertroffen nauwkeurigheid in het lage bereik.

Er zijn 4 belangrijke innovatieve kenmerken:

• een volledig nieuw ontworpen ontgasser (bubble trap)waarmee meetfouten worden geëlimineerd. (pat. pend.)

• een klein monstervolume en een geringe doorstroming resulteren in een korte responstijd en een laag waterverbruik.

• intuïtieve bediening via Android of iOS tablet / smartphone (geen separate controle unit noodzakelijk)

• gebruikersvriendelijke kalibratie procedure met TCalplusTM. Contact met de formazine kalibratie-oplossing is hierdoor uitgesloten. Elk aspect van de werkzaamheden bij online troebelheidsmeting is in de ontwikkeling van de PTV 1000 meegenomen.

• van installatie en setup; dagelijkse metingen en controle; routine procedures zoals kalibratie, verificatie en onderhoud tot dataverzameling en datamanagement.

We hebben een modern online troebelheids-meetsysteem gecreëerd met een sterk verminderde complexiteit waarbij de speciale long life LED’s zorgen voor accurate en ultrastabiele metingen. ”

Bron: Pro Water