Bluecon gaat (weer) internationaal

Ondanks Covid gaat Bluecon nieuwe markten betreden.

Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus, is Bluecon International b.v hard aan het werk  om zich aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Onze decentrale waterzuiveringsinstallaties  worden vooral in het buitenland afgezet en het grootste groeipotentieel bevindt zich in Azië en Latijns Amerika. Niet echt om de hoek dus. De introductie van deze nieuwe technologie van afvalwaterzuivering start  met een demonstratie van de installatie terplekke.  Reisbeperkingen door Covid-19 maken maken dat het internationaal reizen alsmede het bijeenkomen van groepen mensen bijna onmogelijk werd.

Alle plannen in de war, wat nu?

“We zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van nieuwe markten, dichterbij huis en in landen waar een demonstratie nog mogelijk is.

Het  huishoudelijke afvalwater wordt in onze gecontaineriseerde units gezuiverd door een eigen ontwikkeld revolutionair fysisch proces.  In de afgelopen maanden is dit proces verder door ontwikkeld, waardoor nog hogere verwijderingspercentages van CZV en BZV kunnen worden gerealiseerd. Bij normaal influent huishoudelijke afvalwater kan een CZV worden bereikt van < 50mg/l. Hierdoor kan het behandelde water uitstekend worden hergebruikt voor allerlei toepassingen.

Ook is er een kleine unit ontwikkeld voor gemeenschappen van 50 tot 400 inwoners, die het huishoudelijk afvalwater kan zuiveren zonder concessies te doen aan de kwaliteit.”

Eerst zien dan geloven

“Met onze Bluecon units wordt een nieuwe zienswijze van afval water zuiveren geïntroduceerd. Geen centrale maar decentrale units waarin het afvalwater kan worden gezuiverd naar hoge kwaliteit, zodat het lokaal kan worden hergebruikt. In gebieden met watertekort de ideale oplossing. Om onze klanten te overtuigen van deze nieuwe zienswijze is een demonstraties terplekke erg belangrijk.  Het is niet alleen overtuigend voor potentiele klanten, maar geeft ook ons de gelegenheid de nieuwe zienswijze uit te leggen.”

?

We gaan weer op pad

“Door de reisbeperkingen ten gevolge van Covid  is de focus gericht op nieuwe markten die een potentieel hebben én die (nog) te bereiken zijn. Zo wordt vanaf volgende week in Portugal demonstraties uitgevoerd  op 3 verschillende locaties van Noord naar Zuid. En op de terugweg wordt in de regio van Valencia in Spanje ook een demonstratie georganiseerd.

Onze focus is dichter bij huis komen te liggen, maar toch willen we een belangrijk afzet land als Chili niet vergeten. In de komende jaren moet veel worden geïnvesteerd in afvalwaterzuivering in de rurale gebieden. Precies daarvoor zijn de Bluecon units gebouwd. Ze zijn robuust, makkelijk te bedienen en laag in verbruikskosten. Daarnaast zijn ze niet gevoelig voor schommelingen in buitentemperatuur of aanbod van water in volume. Als  de grenzen naar Chili weer opengaan, wordt een programma opgestart om in 3 maanden op vele verschillende locaties de Bluecon units te demonstreren.”

Als de reisbeperkingen zijn opgeheven, staat Bluecon klaar om stap voor stap en land voor land de wereld te overtuigen van de nieuwe zienswijze van afvalwaterzuivering.

Bron: Bluecon