PPS UK bedrijvenmissie naar World Water-Tech Londen: it was great!

De deelnemers waren enthousiast over de bedrijvenmissie naar World Water-Tech in Londen.

Vertegenwoordigers van onder andere CirTec B.V., FibreSecurity, Hydraloop Systems – Use Water Twice, LG Sonic, NX Filtration, Royal HaskoningDHV, Samotics en Technimex International B.V. waren samen met Stefan Bergsma en Hein Molenkamp van 19 t/m 21 februari afgereisd naar Londen om de World Water-Tech te bezoeken en een gezamenlijke stand te bemannen. Maar dat was niet alles wat Stefan en Hein voor ze in petto hadden! Zo werd de delegatie de eerste dag ontvangen op de Nederlandse Ambassade waar ze verschillende afspraken met interessante UK partijen die hen kunnen helpen met business doen in het VK hadden.  Een vol programma dus.

De gezamenlijke stand op de World Water-Tech in Londen werd druk bezocht, zowel tijdens de pauze momenten als daarbuiten. De informele sfeer op de beurs hielp ook mee om makkelijk contacten te leggen. Opvallend daarbij was, dat het functieniveau van de bezoekers erg hoog was, er liepen veel directeuren rond. Er kon dus meteen zaken gedaan worden op het hoogste niveau!

Doel

“Het doel van de missie was om de Nederlandse bedrijven in contact te brengen met partijen uit het Verenigd Koninkrijk die interessant voor hen kunnen zijn om zaken te kunnen doen in het VK. Dan kun je denken aan het zoeken van partners en het vinden van potentiële klanten of organisaties die hun business of marktentree kunnen ondersteunen,” aldus Stefan, “maar ook het beter leren kennen van de Britse markt was een doel. “Hij vervolgt: “De meeste partijen hebben verschillende interessante leads opgedaan en hun kennis over de markt vergroot. Overigens waren de doelen per bedrijf niet altijd hetzelfde. Sommige bedrijven zijn nog niet actief op de Britse markt en wilden graag partijen spreken die kunnen helpen met de entree op de markt. Andere bedrijven waren juist op zoek naar nieuwe leads terwijl ze hun banden met bestaande contacten verstevigden. De meeste partijen hebben hun doel zeker gehaald.”

Stefan zegt daarmee geen woord te veel: verschillende van de deelnemende bedrijven hebben serieuze leads opgedaan die heel waarschijnlijk gaan leiden tot projecten. Ook het onderling uitwisselen van ervaringen werd gewaardeerd. Christian Dinaux, die namens NX Filtrations deelnam: “Het was prettig om samen te zijn en ervaringen uit te wisselen!” “Een paar geweldige, interessante en vooral nuttige dagen”, aldus Coos Wessels van CirTec.

PPS UK

Deze missie werd georganiseerd door het Nederlandse publiek-private partnerprogramma partnerschapsprogramma “UK Water Technology” (PPS UK) waar Water Alliance onderdeel van is. Het Verenigd Koninkrijk heeft een aantal urgente wateruitdagingen en wil innovatieve oplossingen snel implementeren. Daarom hebben ze een investeringsprogramma opgezet, wat kansen biedt voor watertechnologiebedrijven, ook voor Nederlandse ondernemingen. Een perfect moment voor deze Nederlandse bedrijven om tonen wat ze voor het Verenigd Koninkrijk kunnen betekenen! Water Alliance neemt regelmatig deel aan dit soort missies. Wil je ook aansluiten? Houdt dan de agenda op onze website in de gaten, of neem contact op met Stefan Bergsma!