Paqell ontvangt eerste US Patent

Shell-Paques joint venture Paqell heeft haar eerste octrooi in de Verenigde Staten verkregen voor haar nieuwe THIOPAQ O&G Ultra proces voor de  biotechnologische omzetting van sulfide naar elementair zwavel.

Het recent gelanceerde THIOPAQ O&G Ultra-proces maakt gebruik van de nieuwste verbeteringen in biotechnologie, waardoor een aanzienlijk verbeterde efficiëntie van de biologische katalysator wordt behaald. Het Amerikaanse octrooi baant de weg voor Paqell om haar aanwezigheid op de Amerikaanse markt verder uit te bouwen.

“De toekenning van dit Amerikaanse octrooi No. 9902975 is een nieuw bewijs dat Paqell’s strategie van continue investeringen in R&D haar vruchten afwerpt. Het is een internationale erkenning voor het nieuwe proces van Paqell, THIOPAQ O&G Ultra, en zal het gebruik van biotechnologie in de olie- en gassector sterk vergroten”, aldus Paqell, de heer Joost Timmerman.

Na de introductie in de olie- en gasindustrie in 2002 heeft de THIOPAQ O&G-technologie zijn plaats veroverd op de wereldmarkt voor ontzwavelingsprocessen van gassen. Het is een biotechnologisch proces, waarbij de ‘katalysator’ een mengsel is van in de natuur voorkomende bacteriën.

Paqell B.V. is de Nederlandse joint venture van Shell Global Solutions International en Paques B.V. die in 2011 werd opgericht om de duurzaamheid in de olie- en gassector te vergroten door biotechnologie in te zetten voor de zuivering van gasstromen.