NX Filtration levert zijn directe nanofiltratiemembranen aan Envirogen voor industriële waterrecycling in het Verenigd Koninkrijk

Envirogen, een toonaangevende internationale leverancier van industriële waterbehandelingsoplossingen en procesfiltratie, heeft NX Filtration geselecteerd voor de levering van haar directe nanofiltratie (dNF) membranen voor een industrieel waterrecycling project voor een toonaangevende fabrikant van geavanceerde materialen en componenten in het noorden van Engeland. Dit project volgt op eerdere leveringen van microfiltratie- en ultrafiltratiemembranen van NX Filtration aan Envirogen.

De klant was op zoek naar een optimale en duurzame oplossing om meer dan 75% van zijn afvalwaterstroom te recyclen. Envirogen testte verschillende technologieën op locatie en selecteerde NX Filtration’s holle vezel directe nanofiltratie (dNF) membranen als de meest effectieve en duurzame oplossing om de belangrijkste verontreinigingen uit het afvalwater te verwijderen of te verminderen en hergebruik in de faciliteiten van de klant mogelijk te maken.

Huidige installatie

De huidige installatie heeft een capaciteit van 45 kubieke meter per uur en is modulair ontworpen, zodat in de toekomst efficiënte uitbreidingen mogelijk zijn om de capaciteit te vergroten.
Envirogen en NX Filtration werkten eerder samen aan projecten op het gebied van microfiltratie voor een bierfiltratietoepassing en ultrafiltratie voor een groot industrieel waterbehandelingsproject in het Verenigd Koninkrijk.


Billy Denyer, Europees CEO bij Envirogen licht toe: “We zijn verheugd om onze samenwerking met NX Filtration uit te breiden van eerdere verbintenissen op basis van micro- en ultrafiltratie naar hun directe nanofiltratiemembranen. Dit dNF-membraan wordt gebruikt als een vervanging in één stap voor meerdere processtappen, waaronder coagulatie, klaring, zandfiltratie, ultrafiltratie en omgekeerde osmose. Het systeem heeft een lage chemische behoefte en levert aanzienlijke energiebesparingen op, waardoor het een uitstekende keuze is voor oppervlaktewaterbehandeling, recycling van afvalstromen en het afvoeren van opgeloste vaste stoffen.”

Trots

Gerard Ruiter, sales manager bij NX Filtration voegt toe: “We zijn verheugd om onze relatie met Envirogen voort te zetten en verder te intensiveren. Nadat we onze samenwerking in 2020 zijn gestart op basis van onze micro- en ultrafiltratiemembranen, zijn we er trots op nu ook onze meest innovatieve membranen op basis van directe nanofiltratietechnologie te kunnen leveren. Op die manier kunnen wij bijdragen tot een efficiënt en duurzaam waterrecyclageproces voor dit belangrijke project in het Verenigd Koninkrijk. Waterrecycling is een zeer krachtig middel om de watervoetafdruk van bedrijven te beheren. Wereldwijd ervaren we een groeiende acceptatie voor dit duurzame circulaire economie principe. Onze dNF-technologie is perfect geschikt voor zowel gemeentelijke als industriële waterrecycling.”

Bron: NX Filtration