NX Filtration levert bierfiltratiemembranen aan Carlsberg Fredericia in Denemarken

NX Filtration, wereldwijde leverancier van baanbrekende filtratietechnologie, heeft zijn membranen geleverd aan de brouwerij Carlsberg in Fredericia, Denemarken, een van de grootste brouwerijen in Europa, die sterk gericht is op procesoptimalisatie en duurzaamheid. De microfiltratiemembranen van NX Filtration worden gebruikt om de prestaties en duurzaamheid van Carlsbergs vlaggenschipbrouwerij verder te verbeteren.

NX Filtration behoort tot de weinige leveranciers van holle vezel microfiltratiemembranen aan de wereldwijde bierindustrie. Microfiltratie biedt een superieure alternatieve methode voor traditionele filtratie (kiezelgoer) vanwege de hogere en constantere kwaliteit, lager energieverbruik, de mogelijkheid van continue werking en het vermijden van milieu-impact.

Verdere optimalisatie

Voor de brouwerij Carlsberg in Fredericia heeft NX Filtration zijn microfiltratiemodules geleverd om het bierfiltratieproces in de brouwerij verder te optimaliseren. De membraanmodules van NX Filtration bieden de hoogste kwaliteit en unieke kenmerken op het gebied van robuustheid, energie- en chemicaliënverbruik, kosten, en bediening en hantering.

Peter Rasmussen, Productiemanager bij Carlsberg, zegt: “De bierfiltratiemembranen van NX Filtration hebben onze filtratie-uptime met meer dan 50% verhoogd en ook het energie-, chemicaliën- en waterverbruik aanzienlijk verminderd. Dit verlaagt niet alleen de kosten, maar draagt ook bij aan ons doel om in 2030 geen waterafval meer te hebben.”

Trots

Gerard Ruiter, Sales Manager Food & Beverage bij NX Filtration, merkt op: “We zijn trots dat we onze hoogwaardige microfiltratiemembraanmodules aan Carlsberg hebben geleverd en hen ondersteunen in hun streven naar verdere optimalisatie en duurzaamheid van hun brouwproces. Met ons productportfolio, dat ook directe nanofiltratiemembranen omvat, bedient NX Filtration ook de brouwindustrie in bredere toepassingen zoals ontalcoholisatie, hergebruik van water en CIP-terugwinning.”

Voor dit project heeft NX Filtration samengewerkt met NS Filtration, een Deense specialist met tientallen jaren ervaring in de brouwindustrie, die de modules heeft geïnstalleerd in de brouwerij van Carlsberg in Fredericia en lokale operationele service en ondersteuning zal bieden.

Over NX Filtration

NX Filtration is een leverancier van unieke hollevezelmembraantechnologie. Het productportfolio omvat microfiltratiemembranen die ideaal zijn voor de helderheid van dranken zoals bier en wijn, evenals voor toepassingen in zuivel, biotechnologie en de farmaceutische industrie. De directe nanofiltratiemembranen verwijderen micropolluenten (inclusief farmaceutica, medicijnen, PFAS en insecticiden), kleurstoffen en selectieve zouten, maar ook bacteriën, virussen en nanoplastics uit water, met sterke duurzaamheidsvoordelen. In de brouwindustrie worden deze directe nanofiltratiemembranen gebruikt voor ontalcoholisatie, hergebruik van water en CIP-terugwinning.

Bron: NX Filtration