Nieuw managementteam voor AQANA

Olaf Teunissen (CEO) en Wiebe Horenga (Technisch Directeur) zijn per 1 januari 2022 het nieuwe managementteam en begeleiden Water Alliance lid AQANA BV uit Sneek met een frisse start naar nieuwe en spannende tijden. 

De Israelische Waterzuiveringsreus GES  (Global Environmental Solutions Ltd. – onderdeel van het beursgenoteerde Generation Capital) verwierf in de zomer van 2021 alle aandelen van zowel Aqwise als Aqana. Daarmee werden ook een aantal organisatorische veranderingen doorgevoerd. Het is de bedoeling dat de gepatenteerde anaerobe afvalwaterzuiveringstechnologie genaamd DACS een van de hoeksteentechnologieën wordt van de snelle wereldwijde groei van de GES/Aqwise Groep.

Maatwerk & duurzaamheid met oplossingen Aqana

“Het vertrouwen krijgen van de klant om voor hen de oplossing te ontwikkelen – dat is het mooiste wat er is.” Met innovatieve techniek en op maat gemaakte waterzuiveringsinstallaties maakt Aqana het verschil in de markt van industriële afvalwaterzuivering. Met haar techniek kan Aqana de meest uiteenlopende soorten industrieel afvalwater behandelen. “Ieder productiebedrijf heeft weer een andere samenstelling van afvalstoffen in het afvalwater, zelfs binnen eenzelfde sector kan dit significant verschillen”, aldus CEO Olaf Teunissen. “Of het nu gaat om een bierbrouwerij , appelcider productie, chemische industrie, of een raffinaderij, iedere oplossing is op maat en we kunnen alles zuiveren!”

Olaf Teunissen

Aquacultuur

Olaf is al sinds zijn kinderjaren betrokken met Aquacultuur. Zijn vader zette in de jaren 80, in Portugal, een palingkwekerij op waar Olaf ieder jaar een aantal weken werkte. Hij volgde de Bachelor opleiding Tropical Animal Production van Hogeschool Larenstein en voltooide vervolgens de Master Aquaculture in Wageningen. De affiniteit met afwaterzuivering door recirculatie visteelt was er dus al, en inmiddels is hij ruim 25 jaar werkzaam in de (afval)waterzuivering, waar hij zowel engineering, sales, als managementervaring heeft opgedaan. Dat hij zich thuis voelt in de markt van waterzuivering, is dus wel duidelijk. Dat uit zich nog meer als hij vertelt over de techniek die Aqana gebruikt:

Duurzaamheid

De techniek die Aqana gebruikt, maakt het mogelijk om van de zuivering van afvalwater een duurzaam proces te maken. “Er wordt in deze specifieke zuivering gebruik gemaakt van carriers die relatief grote hoeveelheden biomassa dragen om  effectief organisch materiaal uit het afvalwater om te zetten in biogas. De carriers met biomassa blijven daarnaast intact wanneer de samenstelling van het afvalwater verandert. Daardoor is er een laag risico op problemen in het biologische zuiveringsproces en bieden we een enorm duurzame oplossing!

Betrokkenheid

De kansen die Aqana wereldwijd ziet, grijpt het bedrijf met beide handen aan. Omdat het om klant specifieke projecten en grote installaties gaat, hebben wij in onze sector vaak te maken met lange aanloop- en doorlooptijden van projecten. Doordat wij als Aqana ons gezicht veel laten zien bij onze (internationale) klanten, worden we een vertrouwenspartner, dat is het mooiste wat er is! Zij waarderen het als je begrijpt waar zij tegen aan lopen. En al helemaal als je ze vervolgens een oplossing op maat kan bieden.”

Laboratorium & Pilot reactor

“Met de innovatieve techniek die we gebruiken, zijn we namelijk in staat om klanten volledig mee te nemen in het proces. We maken alles op maat. Zo maken we een reactor zo compact mogelijk in omgevingen waar ruimte beperkt is. We kunnen ieder sample van afvalwater zelf testen in ons eigen laboratorium en kunnen zélfs een volledige reactor als pilot plaatsen bij de klant. Zo kan iedere oplossing tot in de puntjes getest en doorgemeten worden. Dat maakt dat je als bedrijf nóg meer betrokken raakt bij het proces van de klant.”

Flexibiliteit

Omdat Aqana, binnen het grotere concern, een relatief kleine specialistische organisatie is, is het team ontzettend flexibel. Iedereen is betrokken bij de projecten: oplossingen worden samen bedacht. Iedereen heeft zijn eigen expertise binnen de organisatie en heeft dus echt invloed op het ontwerp en de inbedrijfstelling van de installatie. We komen bij klanten over de hele wereld én werken samen met internationale collega’s met enorm veel kennis van de (afval)waterzuiveringsindustrie, dit maakt dat we constant op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de industrie en daarop vlot in kunnen spelen.

Bron: Aqana