D2D introduceert de Hydrosense Ultra Legionella Test kits

De Hydrosense Legionella Sneltest is een innovatie technologie voor het on-site detecteren van Legionella in 25 minuten. De enige test die onsite Pneumophila Serogroep 1 kan detecteren!

De ultra testen bieden nog meer gebruiksgemak, bestaande uit vier testkits: De Ultra Single Test kit, De Ultra Industrial Test Kit, De Ultra Swab test kit en de Ultra Complete Test Kit.

Het is ’s Werelds snelste test die de gebruiker in 25 minuten laat weten of de geteste watersystemen legionella-vrij zijn of niet. Nu met gratis begeleidende app!

Voor diverse organisaties waaronder hotels, horecaondernemingen, sauna’s maar ook culturele instellingen en ziekenhuizen waar jaarlijks miljoenen liters water door het leidingnetwerk stromen is het van groot belang om de legionellabacterie te voorkomen. Als er niet voldoende op gecontroleerd wordt kan het namelijk leiden tot het ontstaan van de dodelijke veteranenziekte.

In de afgelopen jaren zijn veel organisaties door coronamaatregelen stil gelegd, dit heeft ook een groot effect op het water. Stilstaand water, tussen de 20 en 50 graden, zijn de ideale omstandigheden voor deze bacterie om te groeien. En deze kans neemt alleen maar toe naarmate het warmer weer wordt.

Hydrosense Legionella Test Kit

Met de Hydrosense Legionella Test Kit wordt op een gemakkelijke en snelle manier een getoetst of het water vrij is van de legionellabacterie. Deze test is ’s werelds enige test die de Legionella Pneumophila Serogroep 1 ter plaatse kan detecteren (vergeleken met de 7-14 dagen voor traditionele methoden).  

Eenvoud en gebruiksgemak tijdens de test staan hierbij hoog in het vaandel. Neem een watermonster door het filter en plaats een druppel in de teststrip. Na een wachttijd van 25 minuten geeft deze sneltest helder weer of het water veilig is of niet.

Wanneer de test aangeeft dat het water niet veilig is, kunnen er direct maatregelen genomen worden, waaronder het laten plaatsvinden van een laboratoriumtest en het desinfecteren van de waterbron.

Wilt u geen risico lopen, een robuust beheersplan handhaven of zelf controle houden over uw waterbronnen? Dan is deze zelftest uitermate geschikt. Daarmee is het een sterke aanvulling op de generieke beheersplannen die puur op labotesten en logboeken berusten. Volgens de ISO-norm, zoals beschreven in “Enumeration of Legionella” (2017), moet voldaan worden aan een detectiegraad van 64%. Dit betekend legionella in 36% van de gevallen niet gedetecteerd wordt, dat kan beter. De legionella sneltest kits hebben een detectiegraad van 80% en detecteren ook valide maar niet kweekbare bacteriën vanaf 100KVE. Een nodige aanvulling op ieder beheersplan om legionella goed te bestrijden.

D2D Water Solutions

D2D Water Solutions wil het voor iedereen mogelijk maken om lokaal veilig drinkwater te krijgen en onbetrouwbaar leidingwater uit te sluiten. Met een gegronde historie in Legionella preventie zijn de sneltests een natuurlijke aanvulling op ons assortiment.

Bron: D2D Water Solutions