LG Sonic lost algenproblemen op in een irrigatiereservoir in Dubai

In augustus 2018 is LG Sonic, lid van Water Alliance,  een nieuw project gestart in Dubai in samenwerking met de gemeente Dubai om algenbloei in de Al Qudra-meren tegen te gaan. De meren zijn door de gemeente gemaakt als onderdeel van een project om dit deel van de woestijn van Dubai te verrijken.

De gemeente Dubai heeft MPC-Buoy-systemen geselecteerd om algenbloei te bestrijden dankzij de chemicaliënvrije technologie en real-time monitoring van de waterkwaliteit. Het project is een groot succes, met enorme verbeteringen in de waterkwaliteit.

Enorme verbetering van de waterkwaliteit

Het meer, dat wordt gebruikt voor irrigatiedoeleinden, leed aan ernstige algengroei. Het hele oppervlak was bedekt met donkergroene draadalgenmatten. In irrigatiereservoirs veroorzaakt algenbloei problemen doordat pompen en spuitmonden die worden gebruikt om gewassen en kwekerijen te irrigeren, verstopt raken. 60 dagen na de installatie werden de concentraties chlorofyl-a van twee irrigatiereservoirs op dezelfde locatie vergeleken. Eén irrigatiereservoir werd behandeld met de MPC-Buoy terwijl het andere reservoir onbehandeld bleef. De onderstaande afbeeldingen tonen de enorme verbetering in waterkwaliteit geproduceerd door de MPC-Buoy-bestrijding van algenbloei.

Interactieve algenbestrijding

De ultrasone technologie die door LG Sonic wordt gebruikt, is ontwikkeld door algen en waterkwaliteitsparameters over de hele wereld te bestuderen. Met deze informatie is een database met specifieke ultrasone frequenties en amplitudes voor een optimale algenbehandeling gemaakt. Deze oplossing, genaamd Interactive Algen Control, maakt het mogelijk de ultrasone geluidsgolven aan te passen aan specifieke algensoorten en watercondities. De ultrasone geluidsgolven ontwikkeld door LG Sonic zijn veilig voor mensen, vissen en ander onderwaterleven. Een recente studie in opdracht van een Nederlands waterschap en uitgevoerd door het onderzoeksbureau Ecofide, heeft geen negatieve effecten van de MPC-Buoy op zooplankton gevonden.
Op dit moment voert LG Sonic algenbestrijdingsprojecten uit in drinkwaterreservoirs, koelvijvers en irrigatiereservoirs over de hele wereld. Meest recent zijn nieuwe projecten gestart in Californië en Georgia.

Bron: LG Sonic