High potentials uit 8 verschillende landen bezoeken WaterCampus

Het is bijna een traditie te noemen: Jaarlijks ontvangt Water Alliance vanuit het ‘Dutch Visitors Programme (DVP)’ 8 talentvolle buitenlandse professionals die in de watersector werkzaam zijn. De 8 geselecteerde deelnemers komen dit jaar uit Colombia, Ethiopië, India, Kazakhstan, Kenia, Maleisië, Turkije en Zuid-Afrika. Het programma concentreert zich op het thema water vanuit verschillende invalshoeken en heeft dit jaar de focus op drinkwater en afvalwater. Het DVP programma ‘Water’ wordt georganiseerd door Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De high potentials werden ontvangen in het WaterCampus Business Centre Johannes de Doper en kregen een presentatie ‘From idea to market: Water Technology research and valorisation’ van Jantienne van der Meij- Kranendonk (Liaison Officer voor WaterCampus). Vervolgens werd en een bezoek gebracht aan het Water applicatiecentrum (WAC) en de laboratoria van Wetsus.
Wat de deelnemers vooral erg indrukwekkend vinden, is de wijze waarop de WaterCampus is georganiseerd. Zoveel partijen die succesvol met elkaar samenwerken, dat is uniek!