Brightwork Products en Nordic Water bundelen kennis en innovatie

Op de vakbeurs Aqua Nederland werd er in de Innovatiestraat een fles Champagne open getrokken. Brightwork Products (BW Products) en Nordic Water tekenden er een contract voor samenwerking aan te gaan. Dat betekent dat partijen hiermee toegang krijgen tot elkaars producten. Doel is klanten op deze wijze sneller en beter totaaloplossingen te bieden. Voor Water Alliance-lid Brightwork komt er met de overeenkomst een aanzienlijk groter marktbereik bij.

Verheugd over samenwerking

Hans Wouters van Brightwork Products en Ronald Piepers van Nordic Water Benelux zijn verheugd over de samenwerking. “Onze gezamenlijk kennis is enorm, dus voor de klanten is het goed nieuws”, aldus Hans. Piepers: “Voor BW Products betekent het ook dat ze een zeer volwassen partner krijgen, met veel kennis, een enorm netwerk in Europa en uitzonderlijk goed als het gaat om sales en service. Tevens kunnen beide partijen elkaar bijstaan in het ontwikkelen en bedenken van oplossingen”.
Een voorbeeld is het verwijderen van medicijnresten uit water, zo stelt Wouters. “Dat is een actueel probleem, waar de wereld om oplossingen vraagt. De reeds aanwezige kennis bij Brightwork Products en Nordic Water met zogenaamde ‘nageschakelde continue filtratie installaties’ kan bij de komende onderzoekstrajecten op dit gebied optimaal worden benut”.

Voordeel

Nog een ander voordeel: BW Products brengt sinds 2017 de Sand-Cycle technologie op de markt (www.sand-cycle.com). Sand-Cycle is ontwikkeld om continue zandfilters optimaal te monitoren en het zuiveringsproces te optimaliseren. Deze technologie, waar Brightwork Products eerder al een award mee won in het Verenigd Koninkrijk, komt nu beschikbaar voor Nordic Water en kan worden geïmplementeerd in bestaande en nieuwe installaties.