LG Sonic brengt waterkwaliteit monitoring op een hoger niveau

Met de ontwikkeling van MPC-Lab werkt LG Sonic aan een nieuwe oplossing om de waterkwaliteit te meten in verschillende diepten in het water. Het systeem communiceert met MPC-View, een gebruiksvriendelijke software die de ontvangen waterkwaliteit data opslaat en analyseert.

Innovatie als strategie

De ontwikkeling van MPC-Lab benadrukt de aanpak van LG Sonic voor de water industrie, met het bieden van complete oplossingen door middel van waterkwaliteit data en milieuvriendelijke technologien. In 2014, introduceerde LG Sonic de MPC-Buoy op de markt, een unieke oplossing voor het bestrijden van algen in grote wateroppervlakten door de combinatie van waterkwaliteit gegevens en ultrasone technologie van LG Sonic.

 

Waterkwaliteit meten op verschillende diepten

LG Sonic MPC-Lab combineert de meest innovatieve methoden om waterkwaliteit te monitoren. MPC-Lab kan vooraf ingesteld worden om monsters van verschillende diepten in het water te nemen en op het platform te meten. Voor het overdragen van gegevens naar MPC-View zal het systeem gebruik maken van GPRS, 3G of satelliet. De MPC-View software zorgt voor een compleet overzicht van de waterkwaliteit van een of meerdere wateren.

 

Van Chlorofyl a naar PO4 (Fosfaat)

Om een compleet overzicht van de waterkwaliteit te bieden, zal MPC-Lab de volgende parameters meten, PO4(Fosfaat), NO3 (Nitraat), NH4 (Ammonium), Chlorofyl a en CZV (Chemisch zuurstofverbruik), enz. De waterkwaliteit sensoren zijn uitgerust met een automatisch reiniging systeem voor de sensoren, waardoor onderhoud minimaal is en meetwaarden nauwkeurig bepaald kunnen worden.