Klaren International ontvangt orders van twee van de grootste Aziatische producenten

Klaren International, lid van Water Alliance, is verheugd twee orders te hebben ontvangen voor het leveren van zelfreinigende verdampers in de farmaceutische industrie. Deze nieuwe orders komen van twee van de grootste farmaceutische producenten in Azië.

In de farmaceutische industrie is water een onmisbare grondstof. Farmaceutische producten worden vaak in grote hoeveelheden vervaardigd. Dit resulteert in grote hoeveelheden afvalwater die schadelijk zijn voor het milieu. Het farmaceutische afvalwater bevat veel zouten, organisch materiaal en complexe verbindingen. Afvoeren van dit water is vanwege de aard lastig en relatief duur in vergelijking met andere industrieën. Dit is de reden dat farmaceutische producenten besluiten dit water zelf te behandelen en opnieuw te gebruiken. Verdampingstechnologie is hiervoor één van de bewezen oplossingen. Afhankelijk van de kwaliteit van het water worden geforceerde circulatie verdampers of de combinatie van vallende film & geforceerde circulatie verdampers gebruikt.

Vanwege de hoge COD en TDS in het afvalwater vervuilt een warmtewisselaar en dit beïnvloedt de warmteoverdrachtscoëfficiënt, verhoogt de drukval, vermindert de flow en resulteert in een lagere verdampingscapaciteit en productieverlies.

Met KLAREN’s zelfreinigende warmtewisselaartechnologie kunnen deze verdampers schoon worden gehouden en daardoor kunnen de verdampers zonder operationele beperkingen in productie blijven.

Bron: Klaren International