Jotem Waterbehandeling lanceert een nieuwe versie van zijn Watermiracle+®

De Watermiracle® van Jotem Waterbehandeling is een modulaire waterbehandelingsunit, gebaseerd op membraantechnologie en “smart” engineering. De unit behandelt oppervlaktewater en bronwater om veilig drinkwater voor steden of dorpen te produceren. De Watermiracle® is daarom geschikt voor permanente of mobiele toepassingen, voor noodhulp, evenementen en bouwplaatsen.

De Watermiracle® is al jarenlang een bewezen concept. De unit zorgt voor veilig drinkwater in afgelegen maar ook stedelijke gebieden wereldwijd. De Watermiracle® werd al vele malen ingezet na aardbevingen, overstromingen en andere rampen, om veel voorkomende ziektes zoals cholera en diarree te voorkomen. Om nog beter aan de vraag te kunnen voldoen heeft Jotem de Watermiracle® herontworpen en een nieuwe generatie ontwikkeld: de Watermiracle+®. De slimme regeling herkent vuil water en reguleert de flux of voert een automatische terugspoeling uit, om te voorkomen dat het voorfilter en de membranen verstopt raken. Het systeem werkt op een vaste flowrate of op een vaste transmembraandruk. Dit is essentieel om er wereldwijd een betrouwbare en robuuste oplossing van te maken. Vanwege de bewezen betrouwbaarheid heeft de industrie ook de Watermiracle+® omarmd. Waar helder en bacterievrij water nodig is, is de Watermiracle+® de ideale oplossing. Vanzelfsprekend kan de Watermiracle®+ ook ingezet worden om proceswater te maken. Vanaf 2020 kan de Watermiracle+® zelfs uitgerust worden met verschillende add-ons. Jotem Waterbehandeling is trots op haar nieuwste ontwikkelingen, omdat deze extra opties zullen resulteren in optimale zekerheid en bedieningsgemak.

De eerste add-on is een Remote Control via een 3G- of 4G-modem. Hierdoor kan Jotem op afstand, bijvoorbeeld tijdens een inbedrijfstelling, ondersteuning en probleemoplossing bieden aan haar klanten. Dit resulteert tevens in optimale bedrijfszekerheid door automatische signalering en alarmering. Hierdoor zullen zowel Jotem als haar klanten meer inzicht krijgen in het proces ter plaatste.

De Watermiracle+® was reeds uitgerust met een handmatige chemische terugspoeling (CEB). Vanaf 2020 is er echter ook een automatische chemische terugspoeling beschikbaar. Huishoudchemicaliën (bijv. chloor, schoonmaakazijn of bleek) kunnen toegevoegd worden aan de terugspoelstroom om de reinigingseffectiviteit te verhogen. Hierdoor kunnen hogere fluxen toegepast worden en zal arbeid bespaard worden. De chemicaliën zullen geïnjecteerd worden door middel van een (statische) ejecteur; daardoor zijn doseerpompen overbodig.

Ten slotte is de Air Integrity Test (AIT) ook toegevoegd aan de Watermiracle+®. Hierdoor wordt keer op keer de functie van het membraan getest en is de gebruiker verzekerd van de juiste logverwijdering op virussen en bacteriën, dus veilig drinkwater.

Deze add-ons zullen een wezenlijk verschil maken, waarbij de betrouwbaarheid en flexibiliteit verhoogd worden, maar tegelijkertijd minder arbeid benodigd is. Tot slot zal de Watermiracle+® hierdoor zijn naam nog meer eer aan doen: Smart Modular Water Purification.