Innovation Lounge op Aqua Nederland groot succes

De Aqua Nederland Vakbeurs is dit jaar met zo’n 10.000 geïnteresseerden druk bezocht. Daarnaast telde de beursvloer een recordaantal van 340 exposanten. Voornamelijk de nieuwe Innovation Lounge, waarin diverse uitvindingen in de spotlights staan, was een grote publiekstrekker. De beurs werd in combinatie met de RioleringsVakdagen gehouden, omdat beide sectoren veel overlap hebben volgens de organisatie.

De drie coalitiepartners Water Alliance, ENVAQUA en het NWP stonden in het middelpunt, letterlijk en figuurlijk, met de Aqua Lounge: dé plek om te netwerken. Door een netwerklunch en pitches werden de dagen gepast afgetrapt. Deze pitches werden gegeven in de publiekstrekker van de Auqa Lounge: de Innovation Lounge. Bedenkers van veelbelovende uitvindingen kregen één minuut om hun product te omschrijven. De volgende innovaties hadden een plekje weten te bemachtigen: Upfall Shower, Concentrating Milk (van WIS-winnaar Wafilin Systems), Aquacolor Sensor, SL1000 draagbare paralelle analyser, Sand-Cycle, LevelTrack 1 LoRa Datalogger en PureControl++.

Lees hier het volledige boekje van de Innovation Lounge.

Primeur

Het was de eerste keer dat de Innovation Lounge, georganiseerd door de Water Alliance, werd ingezet. En met succes, vindt Reneé Betgem, uitvinder van de Upfall Shower: “Dit is gewoon dé ideale beurs voor ons. Je komt niet alleen potentiële klanten tegen; we hebben zo ook een bedrijf op de stand naast ons gesproken dat een heel simpele oplossing heeft voor een probleem waar wij tegenaan liepen. Zo vind je elkaar gemakkelijk. We zijn daarnaast ambtenaren tegengekomen die ons verder kunnen helpen met wet- en regelgeving waar wij momenteel tegenaan lopen. Voor ons is het technisch en commercieel echt een succes.”

De drie coalitiepartijen gaan kijken hoe dit concept op toekomstige beurzen verder ingezet kan worden. Daarnaast zal de Aqua Nederland Vakbeurs komend jaar van 13 tot en met 15 maart plaatsvinden met nieuwe openingstijden: namelijk van 10:00 tot 18:00 uur. Ook wordt het beursprofiel verder uitgebreid met milieutechnologie.

Intentieverklaring Topsectoren

Dinsdag 21 maart werd tevens een intentieverklaring door twee Topsectoren op de Aqua Lounge ondertekend door Hans Huis in ’t Veld (Boegbeeld Topsector Water) en Loek Hermans (Boegbeeld Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen). Deze sectoren gaan de komende jaren intensiever samenwerken aan een duurzame economie.

Nationale Watertechnologie Week

Iedere ochtend voorafgaand aan de Aqua Nederland Vakbeurs vonden er leerzame seminars en workshops plaats van de welbekende Nationale Watertechnologie Week (NWW). Deze werden georganiseerd in een samenwerkingsverband tussen de Water Alliance, NWP en ENVAQUA. Ruim driehonderd watertechnologieprofessionals hebben deelgenomen aan deze drie dagen, met iedere dag een ander centraal thema.

Cijfers van de Nationale Watertechnologie Week 2017 op een rijtje:

Ruim 300 deelnemers
3 ochtenden
4 thema’s, onderverdeeld in:
23 presentaties
1 workshop