Innovaties, trends en ontwikkelingen: Innovation Avenue – Aquatech Amsterdam

In 20 minuten volledig up-to-date zijn over de allernieuwste trends, ontwikkelingen en technologieën op gebied van watertechnologie? Bezoek de Innovation Avenue in Hal 7 tijdens de Aquatech Amsterdam van 31 oktober tot 3 november!

Aquatech Amsterdam 2017

De Avenue, ontstaan op en rondom de WaterCampus Leeuwarden, wordt een uiterst inspirerende straat, waarin u wordt ondergedompeld in het speelveld van de allernieuwste technologieën op gebied van schoon drinkwater, slibontwatering, algen detectie systemen, oppervlakte waterbehandelingen, etc.

U treft er meer dan 20  baanbrekende innovaties, waarvan velen recentelijk prijzen in de wacht wisten te slepen.

Bijvoorbeeld Salttech, met haar DyVaR technologie winnaar van de Aquatech innovatieprijs 2015. Intussen heeft het bedrijf zich nóg weer verder ontwikkeld. “Wij zijn in de wereld de eerste technologie die inorganische componenten, zoals zouten in één stap volledig uit water kunnen verwijderen”, zegt CEO Gerard Schouten zelfverzekerd. “Kortom: een Zero Liquid Discharge- technologie die flexibiliteit, laag onderhoud en continue inzetbaarheid combineert.”

Even verderop in de Avenue vinden we nog een bedrijf dat volop in de internationale belangstelling staat: BW Products van Hans Wouters. Samen met Engelse partner Chris Heslegrave van Aquabio sleepte het bedrijf in het voorjaar de Water Industry Achievement Award in Birmingham in de wacht; een bekroning voor ‘de meest innovatieve technologie van het jaar’.

Of wat dacht u van de winnaar van de WIS Award 2017, Wafilin Systems, met de ‘Concentrating Milk’. Een innovatie, ontstaan op de WaterCampus, door samenwerking van verschillende partijen.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de Innovation Avenue op de Aquatech Amsterdam!

Innovation Avenue