Handelsmissie Spanje verhelderende en vruchtbare ervaring

Na een lange tijd was er eindelijk weer een fysieke missie mogelijk richting Spanje, Madrid! Tijdens dit tweedaagse evenement hielp de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) deelnemers om marktkansen te ontdekken en informatie te verkrijgen over actuele ontwikkelingen in Spanje. Ook mogelijkheden via het Europese herstelfonds NextGenerationEU kwamen aan de orde.

Deze missie was een goede manier om in korte tijd kennis te maken met de Spaanse watersector. Op dag 1, woensdag namen vier gastsprekers ons mee in hun verhaal naar waar de wateruitdagingen in Spanje voor staan, maar ook hoe er aan oplossingen gewerkt worden. Een goed voorbeeld was de case van de Spaanse stad Valladolid die Nederlandse innovatieve watertechnologie-oplossingen al heeft toegepast in hun lokale voetbalstadion.

“Verhelderende en vruchtbare ervaring en een goede start voor 2022 voor zakendoen in Spanje

Johann Lombaard, NX Filtratie

Vervolgens stond een bezoek aan de Nederlandse ambassade in Madrid op het programma, hartelijk welkom geheten door de heer Jan Versteeg, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden Spanje. Vervolgens hadden de deelnemers zo’n 2 tot 4 matchmaking afspraken en na afloop was er een goed bezochte netwerkborrel.

Vervolgactiviteiten

Deze receptie was zeer waardevol. Behalve dat het gezellig en goed georganiseerd was, werden daar de meeste contacten gelegd en diende de receptie als springplank naar zowel vervolgafspraken als ook naar vervolgactiviteiten in Spanje. Zo worden de eerste stappen gezet richting een vervolgactiviteit op 27-29 juni op de WEX Global in Valencia. Water Alliance en de WEX-organisatie hebben tijdens deze missie de handen ineen geslagen om te werken aan een speciaal programma voor de Nederlandse Watersector. Wilt u meer informatie hierover neem dan contact op met Juliette Douglas j.douglas@wateralliance.nl

Afsluiting

Op donderdag, de tweede dag, werd er onder andere een  bezoek gebracht aan één van de grootste afvalwaterzuiveringsinstallatie van Madrid: “Canal de Isabel II”. Ook het stuwmeer in El Atazar stond op het programma. Met een typisch Spaanse lunch werd een geslaagde missie afgesloten.