Europese cluster-prijs voor WaterCampus Leeuwarden

einw
Bart Volkers – Manager Projecten/Projectcoördinator EnW, Eric Vos – Programmamanager Watertechnologie bij Provincie Fryslân, Pieter de Jong – Vertegenwoordiger WaterCampus in EU (daarnaast is Jouke Smid – Projectmedewerker erbij betrokken)

WaterCampus Leeuwarden, vertegenwoordigd door Water Alliance, heeft de EU Cluster Partnership Award 2016 toegekend gekregen tijdens de European Cluster Conference. De Europese Commissie had drie finalisten aangewezen, de 350 Europese deelnemers hebben het winnende project gekozen. Het Energy in Water (EnW) project van Water Alliance loopt nu 10 maanden en heeft al vele successen opgeleverd. Zo is er al een samenwerkingsovereenkomst getekend met Marokko om export te bevorderen. Overeenkomsten met Tunesië, Brazilië, Mexico en Columbia worden begin 2017 voltooid. Ook hebben clusters en MKB bedrijven al beurzen bijgewoond in Mexico en Frankrijk. De prijs is opnieuw een erkenning voor WaterCampus Leeuwarden als internationale speler met impact in Europa.

Van alle Europese clusters zijn er inmiddels 440 geregistreerd in het European Cluster Collaboration Platform. Een cluster is in dit verband een groep bedrijven en instellingen die internationaal samenwerkt met het doel om het MKB te versterken. DG Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf heeft in de afgelopen 2 jaar in totaal 15 strategische partnerschappen –waarin clusters uit diverse Europese landen samenwerken- voorzien van projectfinanciering. Doel van het instrument is het bevorderen van export op de internationale markt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jouke Smid via j.smid@wateralliance.nl.