En dan ben je de eigenaar!

PB International is al ruim 20 jaar specialist op het gebied van ultrafiltratie. Het bedrijf is producent van ultrafiltratie modules- en systemen om uw waterleidingnet en tappunten van schoon en veilig water te voorzien en heeft sinds november 2018 nieuwe eigenaren.

Droom

“Een droom die na hard werken werkelijkheid geworden is. Zo mag je de overname van PB International wel omschrijven” vertelt Arran Kassens trots. Eind november vorig jaar werd hij samen met twee Duitse partners uit Beieren de nieuwe eigenaar van het filterbedrijf in Zelhem. “Dat ik ondernemer wilde worden was een lang gekoesterde wens” gaat Arran verder. “Dat het een filterproductiebedrijf in de Achterhoek zou worden had ik van te voren nooit kunnen bedenken.” Arran, geboren in Zeist en opgegroeid in Driebergen, kwam tijdens zijn afstuderen terecht bij PB International in Zelhem. Inmiddels heeft hij de Achterhoek in zijn hart gesloten en verwacht hij niet snel weer terug te gaan naar het midden van het land. “Het is hier gemoedelijk en de mentaliteit van de mensen spreekt mij aan” vervolgd Kassens zijn verhaal.

Aan de buitenkant niet veel veranderd

Na de overname is er aan de buitenkant niet veel veranderd. Intern wordt er echter hard gewerkt. “Zo zijn we onder anderen bezig met de noodzakelijke uitbereiding en herstructurering van ons productie proces. De groei die wij doormaken vraagt om een nieuwe vorm van interne communicatie en planning.” De afgelopen jaren heeft PB International een aantal private label producten ontwikkeld voor klanten in zowel binnen als buitenland. “Dit zijn leuke leerzame projecten die uitdaging bieden op verschillende fronten en constant bijdragen aan de verbetering van onze producten.  Deze ervaring wordt meegenomen naar de toekomst, waarin meer van dit soort ontwikkelingstrajecten worden aangegaan.”

Compleet nieuw systeem

Arran vervolgt zijn verhaal, “Momenteel komt 40% van de verkoop uit export en dat is een mooie basis, maar nog niet genoeg voor een bedrijf dat ‘International’ in haar naam heeft. De samenwerking met de Duitse partners is een mooi uitgangspunt om in ieder geval ook de markt in Duitsland in de komende jaren uit te breiden.” Hiervoor is een compleet nieuw systeem ontwikkeld, geheel naar de Duitse wet- en regelgeving (DVGW). “Dit systeem is deze maand meegenomen in een testtraject dat twee jaar zal gaan duren” vertelt Arran. “Met dit soort trajecten is het ontzettend makkelijk om partners te hebben die de taal, cultuur en regels beheersen.”

Toekomst

“PB International staat voor maatwerk, exclusiviteit, flexibiliteit en expertise op het gebied van ultrafiltratie. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we samen met het team het bedrijf verder op de kaart kunnen zetten in Nederland en ver daarbuiten. Ik voorzie een mooie toekomst!”

Bron: PB International