AquaBattery, Pure Water Group en REDstack gaan partnerschap aan

AquaBattery is verheugd om hun strategische samenwerking met Pure Water Group en REDstack aan te kondigen. REDstack heeft meer dan tien jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve, effectieve stacks voor RED- en ED-processen en Pure Water Group is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van geavanceerde procesapparatuur voor membraanstacks. Het gemeenschappelijk doel is om de energietransitie te accelereren door gebruik te maken van elektrochemische watertechnologieën.

Het primaire doel van hun  strategische samenwerking is het optimaliseren, industrialiseren en opschalen van de energieopslagtechnologie van AquaBattery, evenals het opzetten van een deel van de supply chain voor een hoogwaardige en kosteneffectieve energiemodule van de AquaBattery. Elke partner draagt uitzonderlijke expertise en ervaring bij ten aanzien van zijn eigen vakgebied. Deze samenwerking is er een die met enthousiasme, vaardigheid en energie op alle niveaus wordt aangegaan. Een stap vooruit  en voorbij het gebruik van fossiele brandstoffen.

Aqua Battery

AquaBattery werd opgericht in 2014 met een visie om een revolutie teweeg te brengen in de markt voor langdurige energieopslag door hun unieke flow batterijtechnologie aan te bieden die energie opslaat in tafelzout en water. Het is een 100% duurzame, inherent veilig en op schaal goedkope accu waarbij de stroom en opslagcapaciteit van de accu onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangepast. De missie van AquaBattery is om iedereen te allen tijde toegang te bieden tot hernieuwbare energie door middel van duurzame, milieuvriendelijke en betaalbare energieopslag. Na twee installaties met succes te hebben voltooid, één in Nederland en één in Italië, is het team nu bezig met het afronden van een modulair batterijontwerp, het verder optimaliseren van het proces en het opzetten van een solide supply chain met onze strategische partners.

Dr. Jiajun Cen, CEO en oprichter van AquaBattery: “Bij AquaBattery willen we een revolutie teweegbrengen in de energieopslagmarkt, energierekeningen verlagen en de ontwikkeling van hernieuwbare energietechnologieën bevorderen. Dit spannende strategische partnerschap zal de ontwikkeling, optimalisatie en productie van onze batterij versnellen.

Pure Water Group

Pure Water Group, opgericht in 1998, is gespecialiseerd in het ontwerp en de fabricage van procesapparatuur voor membraan stacks die worden gebruikt om zuiver water te produceren. Pure Water Group is een toonaangevende fabrikant van geavanceerde en duurzame waterzuiveringsapparatuur en zeer gespecialiseerd in milieuvriendelijke technologieën zoals Electro Deionization (EDI), Membrane Degassing (MD) en Electro Dialysis Reversal (EDR).

REDstack

REDstack, opgericht in 2005, heeft de RED-technologie ontwikkeld voor het opwekken van duurzame energie en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van de benodigde membraanstacks. REDstack is ontstaan als spin-off bedrijf van het watertechnologie instituut Wetsus dat het thema ‘Blue Energy’ startte met als doel energie op te wekken uit zoet en zout water.

Ir. Pieter Hack, oprichter van REDstack en Managing Director van Pure Water Group: “De recent gerealiseerde synergie tussen REDstack en Pure Water Group in combinatie met de samenwerking met AquaBattery creëert een strategisch partnerschap dat ons in staat stelt om de energieopslagtechnologie te optimaliseren en opgeschaalde apparatuur te leveren en te ondersteunen om de energietransitie te versnellen door het gebruik van elektrochemische watertechnologieën.”

Bron: persbericht Pure Water Group