Terugblik WaterCampus Business Café ‘Water als ingrediënt in de voedingsmiddelen’

Het laatste WaterCampus Business Café in de reeks ‘Watertechnoloog ontmoet voedingstechnoloog’  op 15 juni jongstleden stond in het teken van ‘Water als ingrediënt in de voedingsmiddelen’. Een drietal sprekers gaven hun visie op dit onderwerp.  

Bierbrouwexpert Onno Raspe vertelde welke invloed de samenstelling van water heeft op het bierproces. Zijn conclusie: het maakt eigenlijk niet uit welk type water je neemt, zolang je maar stuurt op de gewenste samenstelling.

Kees Roest van KWR ging in op de uitdagingen en oplossingen binnen de Agri-Food sector, zoals opslag van behandeld effluent in de bodem, het Bier Boer Water project en Noord-Brabant. Ook gaf hij voorbeelden in de glastuinbouwsector en sprak hij over pathogenen. 

Chris Dotremont van FrieslandCampina sneed een paar zeer interessante punten aan: regelgeving voor waterhergebruik binnen de zuivel en reductie waterconsumptie. Ook sprak ze over het geschikt maken van water voor hergebruik. Ze illustreerde haar verhaal met een aantal concrete casussen vanuit de fabriek. 

 Eindwoord

Het eindwoord van deze serie WaterCampus Business Cafés was voor Peter de Jong van Van Hall Larenstein. Hij stipte een aantal onderwerpen aan die in de afgelopen serie de revue passeerden. Digital Twins wordt zeker gebruikt, maar naar zijn mening kan dat nog veel meer gebruikt worden. Microbiologie is ook een punt dat elke keer weer naar boven kwam, was het maar inline te meten! Kortom: uitdagingen genoeg en een goede reden op vaker gedachtes en technologieën uit te wisselen. 

Terugkijken

Het webinar is hieronder in zijn geheel terug te zien:

 

Presentaties

Bekijk hier de presentaties van de sprekers. Klik op de afbeelding om de presentatie te openen in een nieuw venster.

Water Alliance organiseert regelmatig events zoals deze reeks WaterCampus Business Cafés. Kijk regelmatig in onze agenda, of abonneer u op onze nieuwsbrief, zodat u niets mist!