Aqua Nederland en VLM gefuseerd

Per 1 januari 2015 zijn Aqua Nederland en VLM gefuseerd in ENVAQUA. In deze nieuwe vorm is de vereniging een krachtige vertegenwoordiger van de Nederlandse technologie die ondernemingen verbindt uit de brede sector van water- en milieutechnologieën.

ENVAQUA wil met haar achterban inspelen op de kansen op het gebied van verduurzamen. Volgens  branchemanager André Braakman ligt er voor de branche van water- en milieutechnologieën een kans in de circulaire economie; ‘reduce, renew en recover’. “Als multisectoraal platform is onze visie om de Nederlandse technologische oplossingen te koppelen aan het idee van een circulaire economie. Hiermee laten wij nationale en internationale overheden zien dat onze branche integrale oplossingen biedt voor schaarste in grondstoffen.” Aldus Braakman.

Binnen de vernieuwde vereniging behoudt de bestaande vakbeurs een hoge prioriteit. “Sterke bestaande initiatieven die zich richten op thema’s op het gebied van water- en milieutechnologie zoals de vakbeurs, blijven bestaan. We omarmen elkaars sterktes en proberen waar mogelijk nog meer onze krachten te bundelen.” Aldus voorzitter Erwin Dirkse.

Om aan deze ambitie kracht bij te zetten is er gekozen voor een eveneens multidisciplinair bestuur die voor de periode van drie jaar de nieuwe vereniging gaat uitbouwen.